Top Gost

Božo Skoko: “Snaga karizme i šarma početak je dominacije!”

today2021-12-09

Background
share close

Danas je TOP DAY ugostio uglednog profesora i dugogodišnjeg konzultanta za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta imidža države te fenomenom breniranja destinacija. Autor je brojnih radova, a sutra službeno izdaje novu knjigu, sveučilišni udžbenik “Strateško komuniciranje država”. Njegovo ime jest Božo Skoko, a u nastavku možete pogledati što je sve Barbara saznala od njega.

Snaga brenda
Prije se puno više pozornosti davalo brendiranju proizvoda, dok nam je danas izrazito bitno naučiti kako brendirati destinacije i ljude. Amerikanci imaju jednu poštapalicu koja glasi: Ako ti ne ispričaš tko si i što si onda će to ispričati netko drugi, a taj netko drugi ne mora biti nužno dobronamjeran.
Hrvatska ima dobar brend kada se govori u području turizma. Prema snazi smještena je na deseto mjesto u Europi, dok u svijetu zauzima dvadeseto mjesto. Konkurencija je postala prevelika, a države se međusobno natječu kako privući turiste, konzumente kulture, pokolnike politike i upravo se zbog toga moraju truditi više nego ikada. Vrlo je bitno isticati po čemu se razlikujemo od drugih. Nažalost zaostajemo u snazi gospodarskog brenda jer ljudi ne poznaju našu kulturu, proizvode, velikane, glazbu, film.

 

Izvor: TOP RADIO

Sveučilišni udžbenik “Strateško komuniciranje država”
Materijal je prikupio putujući i istražujući okolo po svijetu, a zatim je sve uobličio u knjigu. Da ne uplaši čitatelje, podeblju literaturu podijelio je u dva sveska. Pandemiju je iskoristio kao priliku za pisanje u kasnim satima dok su djeca spavala. Htio bi da čitatelji osvijeste kako smo mi objekti promocije tuđih država. Snaga karizme i šarma jest početak dominacije.

U nastavku možete pogledati cijelo gostovanje

Written by: TOP RADIO


Previous post

Top Gost

Srebrni tenisač Nino Serdarušić o atmosferi i ritualima u hrvatskoj reprezentaciji

TOP POP ekipa ugostila je Nina Serdarušića - osvajača srebrne medalje na ovogodišnjem Davis Cupu i jednog od najperspektivnijih hrvatskih tenisača.   Iako je već bio član reprezentacije prošle godine u okršaju protiv Indije, ovo mu je ipak bio igrački debi, s obzirom na to da tada nije odigrao niti jedan meč. Nino je protiv Mađarske zaigrao i odmah na oduševljenje navijača pobijedio te Hrvatsku odveo u četvrtfinale ovog prestižnog natjecanja: to je jedan totalno drugačiji osjećaj od individualnog nastupa. Kad izađeš s ekipom i prijateljima na teren, čuješ našu himnu, jednostavno se nešto posebno probudi u tebi.     Nino je imao puno riječi hvale za izbornika Vedrana […]

today2021-12-08


0%