Top Gost

Bruketa i Žinić o tajnim dokumentima za TOP RADIO

today2021-12-15

Background
share close

ROOFTOP ugostio je Davora Bruketu i Nikolu Žinića koji su otkrili dio tajni, a one se kriju u njihovim bilježnicama. Tajne će izložiti na izložbi Tajni dokumenti Brukete i Žinića koja pomoću 54 bilježnice nudi uvid u intimu kreativnog dvojca – od črčkarija sa sastanaka, sažetih briefova, nacrta ideja nagrađivanih projekata do skica sporazumnog razvoda braka ili fotografije nečije stražnjice. U bilježnicama su dokumentirani razni uspjesi i neuspjesi agencije Bruketa&Žinić&Grey koja posluje već 20 godina. U razgovoru za TOP RADIO obojica su se složila da se ne može uvijek sve isplanirati unutar kreativne industrije te da ih i dalje uvijek nešto iznenadi.

Izvor: TOP RADIO

Bruketa je rekao kako je i prilikom oglašavanja bitno da ljudi znaju što žele postići, a Žinić je nadodao da je jako važno znati postaviti pitanje i biti iskren oko toga što treba riješiti: Najbolju suradnju imamo s klijentima s kojima dugo surađujemo i koje dobro poznajemo.

Zbog ugleda koji imaju, Nina ih je pitala događa li im se da klijenti pristupe tako da im daju odriješene ruke, no Nikola i Davor naglasili su važnost dijaloga i kolaboracije između agencije i klijenta te otkrili kako su upravo tako napravili najbolje radove. Osim toga, unutar agencije više ne kreiraju samo komunikaciju, nego pokušavaju raditi originalne proizvode i usluge, što je nerijetko rješenje problema. Na pitanje kako zadržati originalnost i presuši li ikada inspiracija Žinić je odgovorio: Kreacija je proces i zato nikada ne presuši. Usto su otkrili da je bitno detaljno istražiti temu i problem kojim se bave kako bi došli do kreativnog rješenja, a u šali su priznali kako im ideja ne fali, zbog velikog broja zaposlenika u agenciji Bruketa&Žinić&Grey.

Što se tiče njihova pogleda na budućnost, Bruketa i Žinić smatraju da će za 25 godina ključna tema biti globalno zatopljenje na koje će se svi fokusirati. Bez obzira na sve to, obojica su optimistična.

Written by: TOP RADIO


Previous post

Top Gost

Soul Fingers i Christmas in Fingerville

Soul Fingersi došli su nam u TOP SHOW i još više podigli energiju u eteru. Naš soul i funk glazbeni sastav uskoro sprema nešto što još Zagreb nije vidio - prvi kozmopolitski program kao i sve svjetske metropole: Zagreb će prvi put dobiti show i večeru na jednom mjestu naziva Christmas in Fingerville. Riječ je o događanjima/showovima koji će se održati u Tvornici kulture 16. 12, 23. 12. i 30. 12. Naime, do […]

today2021-12-10


0%