play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left

TOPCAST

Damir Šaban: Radije ću biti zadnji u Zagrebu nego prvi u New Yorku

today2022-05-31

Background
share close

Omiljeni Zagrepčanin, Mazalo iz kultne serije Smogovci, glumac Damir Šaban povodom 928. rođendana grada za TOPCAST otkriva u koje dijelove Zagreba bi danas vodio Dunju na spoj. Osamdesete u Zagrebu su mu, kaže, bile najdraže godine, a ovom nesuđenom slikaru lik Mazala je po mnogočemu sličan. Ljubav prema gradu i dalje je velika, što je i otkrio TOP RADIJU otpjevavši stihove svoje najdraže pjesme Zagreb, moj Zagreb. 

Najviše volim sjesti na klupicu u Parku Stara Trešnjevka. Volim sjesti i pokraj Matoša na Strossu. Najdraže mjestu u Zagrebu mi je moja garderoba u ZKM-u, kaže glumac. 

Na temu odrastanja uz seriju Smogovci, Šaban se prisjeća: Tko bi to očekivao, ja kao mladi, jedva diplomirani glumac vidim zanimljiv scenarij. Serija je zanimljiva, a ni moja uloga nije za baciti. Tko bi rekao da će to trajati toliko godina i da će me pratiti skoro do penzije. 

O sličnostima između njega i Mazala, ističe: I ja sam nesuđeni slikar. Također, u seriju sam “ufurao” i neke svoje neuroze. U prvim epizodama mi je najdraža ona kada krademo ruže. Tada je Mazalo mislio da sve umije, da je sve idealno…Teško je glumiti idealca. 

Na pitanje gdje bi Mazalo odvedu Dunju na spoj u današnjem Zagrebu, Šaban kaže da bi ju odveo kod Matoša ili na šetnju sjevernim nasipom Save pokraj Boćarskog doma: Nema više Kulušića, nema više Lapidarija, Saloon tu i tamo malo uskrsne, ali ne znamo što će biti. Vintage, recimo je mjesto gdje bih izveo Dunju, dodaje Damir. 

Na pitanje je li bilo iskrica s Anamarijom Petričević, Dunjom iz Smogovaca, i izvan seta, Šaban kaže da ih je bilo, međutim, ništa više se nije razvilo iz tog odnosa. 

 

Cijeli podcast pogledajte i poslušajte na YouTube kanalu Top radija.

Written by: TOP RADIO


Previous post

Top Intervju

MARIO BIONDI: Biti romantičan znači promišljati na ludi način o svijetu, prijateljstvima, ljubavi i poštovanju

TOP RADIO razgovarao je s popularnim talijanskim soul-jazz umjetnikom povodom njegovog nadolazećeg koncerta u Zagrebu. Mario Biondi u zagrebački HALA Park na dnu Heinzelove stiže 8. lipnja i publici će predstaviti novi album “Romantic”. Oduševljenje hrvatskom publikom ne krije: Hrvatska publika voli uživati u glazbi i ima dobru poveznicu s izvođačima. Dotakli smo se i hrvatskih ljepota, ali i Biondijeve povezanosti s Hrvatskom: Odrastao sam s prijateljem iz Zadra. Aleks […]

today2022-05-27


0%