TOPCAST

Daniela Čolić Prižmić o hitu Pet Shop Boysa: Deset godina nisam htjela pogledati spot u kojem imam glavnu ulogu

today2022-03-22

Background
share close

Uvijek smo ponosni kada “netko naš”  nađe svoje mjesto u svjetskoj produkciji – filmu ili spotu legendarnih pjesama. Prije 34 godine na MTV-u pojavio se spot pjesme “Heart” grupe Pet Shop Boys. Daniela Čolić Prižmić, tada mladenka britanskom glumcu Ianu McKellenu u spotu prethodno navedene pjesme, a danas glumica u ZKL-u, stigla je u TOPCAST i prisjetila se nezaboravnog životnog iskustva. 

Sve se odigralo 1987. godine u zlatno vrijeme Jadran filma koji je raspisao audiciju za glumicu MTV videospota. Naime, Daniela Čolić Prižmić prijavila se na audiciju te su je nedugo nakon toga nazvali: Pozvali su moj broj. Ušla sam i tamo je stajao redatelj Jack Bond. Rekao mi je: “Daniela, kao što vidim, ti si glumica i balerina. Evo ti ovaj haljetak, odi u kupaonicu i presvuci se.” Pustili su soundtrack, Bond je sa mnom malo zaplesao, okrenuo me oko svoje ruke, izašao van i rekao: “Dragi svi, ja sam pronašao što sam tražio. Hvala vam na dolasku.” 

Daniela se prisjeća kako je cijela produkcija bila temeljita i dobro pripremljena. Na izradi vampirskih zuba radilo se dva mjeseca, a u pripremi uloge pomogao joj je pjesnik A.B. Šimić i njegova pjesma “Vampir”, kojom je britanski glumac Ian McKellen bio oduševljen. No zasigurno najzanimljiviji dio priča leži u McKellenovom vampirskom ugrizu – sceni koju su snimali nekoliko puta. Režiser je inzistirao na tome da me jako ugrize. Rekla sam mu: “Slobodno ugrizite jako, što će se dogoditi? Stavit ću puder.” Sljedeće me jutro ispred vrata dočekao najveći buket – raskošan, britanski. Usto sam dobila i malu ceduljicu u kojoj je pisalo: “Draga Daniela, oprosti što sam te morao prejako ugristi”. 

Daniela je priznala da deset godina nije htjela pogledati spot: Bila sam jako nesretna. Zašto? Nemam pojma. Tek kada sam rodila četvero djece, rekla sam “ajmo pogledati spot”. Baš je bilo lijepo vrijeme kada smo bili mladi.  

Cijeli video pogledajte na YouTubeu:

Written by: TOP RADIO


0%