Top Gost

Dino Jelusić: Kada sam dobio pozive od svih tih velikih faca, shvatio sam da sam „the chosen one”

today2022-04-01

Background
share close

Napokon je na naš TOP RADIO kročio i Dino Jelusić, koji je u ROOFTOP-u, između ostalog, predstavio novu pjesmu “Ti mene dobro znaš” u sklopu projekta Jelusick, najavio europsku turneju s Whitesnakeom, progovorio o budućnosti, utjecaju pandemije na glazbenike, ali i o “nasljedniku” Akija Rahimovskog.

Iako Dino stvara svjetsku karijeru, u planu mu je povremeno raditi i na domaćoj sceni. Upravo je zato njegova nova pjesma na hrvatskom jeziku.

Naime, Dino kreće na turneju sa svojim projektom Jelusick, nakon čega ga čekaju pripreme s Whitesnakeom u Los Angelesu. Turneju s Whitesnakeom započinju u Velikoj Britaniji, a osim Whitesnakea pridružit će im se i bendovi Europe i Foreigner: Sve mi je to nestvarno. Da i prestanem sada pjevati, teško da bi netko s ovih prostora ovo mogao ponoviti – upoznati i raditi s toliko muzičara. No, imam još puno stvari koje bih htio ostvariti.

Kaže da je uživao na nedavnom koncertu u čast Akiju, na kojem je i sam nastupao te zbog kojeg je i dalje pod dojmom: Oni koji nisu bili, nikada neće znati, a oni koji jesu, sve im je jasno. Dotaknuo se i nagađanja o nasljedniku Akija Rahimovskog: To nije bio koncert audicije za Akija. To je bio koncert u čast Akiju. Nikada neće bit Akija. Može ga zamijeniti Kiki Rahimovski i pjevati najsličnije njemu, ali pjevač Parnog Valjka je Aki, kao što je pjevač Queenovaca Freddie, a pjevač Whitesnakea David Coverdale. Nema smisla tražiti nekog mlađeg tko slično zvuči jer bi na taj način bendovi trajali vječno. Danas bismo onda imali Beatlese.

Mnogi glazbenici ističu da je pandemija zaustavila njihove karijere, no Dino je taj period iskoristio za povezivanje s poznatim glazbenicima diljem svijeta putem društevnih mreža: Stvari se ne događaju tako da ti sjediš doma. Trebao sam sa svojim bendom na turneju s Gunsima, a i propao je koncert s Ericom Claptonom. Svi smo bili zatvoreni doma na YouTubeu te sam shvatio da je sada došao trenutak kad bih trebao pokazati što znam i mogu. Na kraju sam sa svim najdražim bubnjarima snimio po jednu pjesmu. Naposljetku, dogodio se Whitesnake: Joel Hoekstra, gitarist Whitesnakea, tada mi je rekao kako prije korone uopće nije znao da uz pjevanje znam i svirati. Pokazao je moju snimku Coverdaleu, koji je moje pjevanje nazvao preopasnim, a oduševio se i što super sviram instrumente. David Coverdale toliko je uzbuđen što me ima u bendu, da je meni to pomalo smiješno.

Svatko ima neke ciljeve u životu, ističe Dino za kraj dodajući da je on dugo radio na tome da se nešto veliko dogodi: U jednom trenutku osjetio sam da bih ja možda mogao biti „the one”. To je teško za objasniti, znao sam što radim, ali kada sam dobio pozive od svih tih velikih faca, shvatio sam da mi je to potvrda da sam stvarno „the chosen one”. Jedino trebam imati prave pjesme i prave poteze. Trenutno mi je cilj probati sve.

Cijelo gostovanje možeš poslušati ovdje:

Written by: TOP RADIO


0%