play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left

Music desk

DJEVOJKA S DRUGE PLANETE: Tko je Miach koja je pokorila hrvatske glazbene ljestvice?

today2022-11-02

Background
share close

Rijetko se dogodi nagli I neočekivani proboj novog imena na hrvatsku glazbenu scenu, ali njoj je to bio lak izazov. Kako I ne bi kad uz poseban karakter u paketu dolaze I ogroman talent I trud. Tako se najbolje može opisati Miu Čičak, novu gošću našeg Top Music Deska.  

Miach u svega nekoliko mjeseci koliko je na sceni već ima sedam objavljenih pjesama, EP I duet s trenutno najpopulanijim traperom- Hiljsonom Mandelom.  

 

IZVOR: TOP RADIO

 

Ja ću dati kredita gospodinu Hiljsonu. Moram reći, Hilje je jedan od velikih umjetnika, čovjek, divna osoba za raditi I jako sam sretna da sam imala priliku napraviti ovu pjesmu s njim. Uzela sam ga za mentora. Jednostavno, način na koji on priča s ljudima, kako se nosi, kako stvara I piše.. Wow. Sretna sam jer sam na startu imala priliku učiti od nekoga poput njega.- kaže Miach za svog pjevačkog partnera I njihovu pjesmu NLO.  

 

IZVOR: TOP RADIO

 

Miach je jedna od najnovijih predstavnica trap scene u Hrvatskoj. Spomenuta scena još uvijek se provlači ispod rada, barem kad su u pitanju klasični mediji. Ipak, istovremeno je I scena koja okuplja najveći broj mladih izvođača, nove publike I ono što je najbitnije za naglasiti- ova scena donosi najviše koncerata: Lijepo mi je biti dio nje. Jer kada dođemo do tih artista- svi su puni podrške, svi si dajemo komplimente. Jako je obiteljska atmosfera. Imala sam priliku I dva puta nastupati u Tvornici I svaki put je publika bila zahvalna I divna. Jako sam sretna jer sam dio toga.  

 

IZVOR: TOP RADIO

Sretna je Miach, a ni publika ne krije svoje oduševljenje. Na svakom do sad odrađenom koncertu Miach mikrofon nije niti trebala. Njezini tekstovi I melodije se znaju napamet. A svi tekstovi I melodije dolaze od istog tima, za koji Miach kaže kako I jest najzaslužniji za sve što joj se događa u životu: Tim smo Mihovič Šoštarić I ja, Nas dvoje zapravo zajednički radimo. On napravi beat, a ja smišljam melolije I tekst. Ali moram naglasiti da mi je na EP-ju Miha dosta pomogao s tekstovima.  

S osmijehom na licu, priznaje Miach, gleda na godinu iza sebe. U tako malo vremena napravilo se više nego se planiralo: Nije prošlo ni godinu dana od moje prve pjesme a već imam sedam pjesama. Kad živim svakodnevni život imam osjećaj da se sve presporo događa, ali kad stanem I razmislim shvatim da je sve dobro I da ide dobro.  

 

IZVOR: TOP RADIO

 

Za dlaku im je pobjegla I nagrada Cesarica: Meni je to jako lijepo za vidjeti kad se ruše te neke granice. Lijepo mi je vidjeti kad svi zajedno idemo u tu glazbenu priču I da se Hilju I mene s pjesmom prihvati I da nas se hoće nagraditi jednom takvom nagradom. Da smo prihvaćeni na sceni.  

 

Cijelo gostovanje možete pogledati na našemu YouTube kanalu. 

Written by: Tomislav


Previous post

Music desk

KAD SNOVI POSTANU STVARNOST: Pava u Saxu predstavila svoj prvi album “Prvi koraci”

Listopadska druženja na Top Music Desku zaključujemo uz mladu kantautoricu Pavu. Upravo je ova glazbenica nedavno objavila svoj prvi album “Prvi koraci” te je održala prvi koncert u zagrebačkom klubu Sax.    Ovaj listopad je, otkiva Pava, podebljanim slovima upisan u njezin dnevnik: Zato što se dogodilo ono što sam sanjala od kad znam za sebe, dok sam bila klinka i dok sam još mislila da je to nemoguće – biti […]

today2022-10-26


0%