Top Gost

El Records – prva diskografska kuća za mlade u Hrvatskoj

today2021-11-11

Background
share close

Iako je zbog naziva El Records naš Miran mislio da u studio dolaze Španjolci, u TOP POP je stigla ekipa s Črnomerca. Ta ekipa je osnovala prvu diskografsku kuću za mlade u Hrvatskoj. Trenutno ih je 8, a na TOP RADIO došli su Ivona Ević, studentica i predavačica gitare te Tomislav Šnidarić, skladatelj, tekstopisac, multi instrumentalist i osnivač glazbene škole El Musicante. 

 

Cijela priča krenula je s dječačkim snovima: Dok sam bio mlađi bio sam u bendovima i htio sam postati velika rock zvijezda. A onda kada to nije baš išlo zamišljenim putem, sasvim slučajno mi se otvorila prilika da otvorim školu gitare koja je postala glazbena škola – rekao je Tomislav i nadodao kako se onda iz toga izrodila diskografska kuća – najizdržljiviji i najtalentiraniji polaznici koji su tu od samih početaka, danas su meni uz bok i zato ne mogu reći da sam samo ja osnivač El Recordsa nego svi zajedno. 

 

Cilj im je stvoriti platformu pomiču koje će privlačiti mlade glazbenike i kreativce, između 15 i 25 godina te im dati odskočnu dasku, mjesto za učenje i dijeljenje iskustava: Pokušavamo biti jedno cjelovito enterprise rješenje i mladim ljudima omogućiti infrastrukturu da se bave glazbom te učiniti njihovo muzičko odrastanje uzbudljivijim – kaže Tomislav. 

 

Danas mladi više konzumiraju glazbu na brži način, ne obraćaju toliko pažnju na tekst, harmonije i sl, pa ispadnu neke brze pop pjesme koje nemaju preveliku vrijednost. Za pisanje dobrih pjesama moraš slušati izrazito puno kvalitetne glazbe različitih žanrova – rekla je Ivona o problemu s kojima se susreću kod mladih, dok je Tomislav nadodao kako kod trenutne mlade generacije nedostaje određeno zajedništvo i kohezija da se okupe kao kritična masa u kojoj će svaki pojedinac znati nešto, snimat videa, radit plakate, organizirat evente, nalaziti gaže, a sve sa svrhom da krajnji produkt, glazba, doprije do što više ljudi. 

 

Za sve one koji znaju nekog takvog ili su se prepoznali kao takav pojedinac, ovoj priči koja pomalo podsjeća na Jack Blackov School of Rock, mogu se pridružiti putem društvenih mreža InstagramFacebook i TikTok ili preko e-maila [email protected] . Mala su, ali vesela družina u kojoj trenutno svi rade sve, a kako Tomislav kroz osmijeh kaže: Ne plaćamo ništa, a dajemo puno posla. 

Izvor: TOP RADIO

Written by: TOP RADIO


Previous post

Top Gost

Biti influencer stvar je odluke

TOP SHOW ugostio je Lanu Bedeković Rosandić koja je sa svojom agencijom Alert u Hrvatsku dovela Webfluential – platformu za influencere. Na Webfluential prijavljuju se svi influenceri te klijenti u toj bazi mogu izabrati nekoga tko im najviše odgovara za predstavljanje njihova proizvoda.  Direktorica agencije Alert rekla je da ljudi ne razumiju što to znači biti influencer, zbog čega nerijetko imaju predrasude. Zapravo, biti influencer posao je kao bilo koji drugi jer podrazumijeva ulaganje truda i vremena prilikom smišljanja što će se i na koji način objaviti .   U Hrvatskoj se […]

today2021-11-11


0%