Music desk

Elena Stella: „Sve moje greške i strahovi na pozornici su se ostvarili“

today2023-02-02

Background
share close

Elena Stella & Ante Jeličić Trio u TOP MUSIC DESKU TOP RADIJA pokazali su kako izgledaju plodovi dugogodišnje kvalitetne glazbene suradnje. Uz odličnu svirku ovaj zadarski glazbeni tim voditeljici Gini Damjanović pričao je o svojim glazbenim odabirima i razlozima zašto nisu krenuli putevima komercijalne glazbe već one autorske. „Za autorski rad i albume jednostavno se ne isplati gađati nečiji trend, ukus“, između ostalog rekao je Ante. Gina je iz svojih gostiju uspjela izvući i neka priznanja kao što su njihove ‘guilty pleasure’ pjesme od kojih će svakako ostati upamćena Elena koja se nakon premišljanja odlučila za američku himnu. 

Izvor: TOP RADIO

Pozornica je mjesto čarolije, ali i povremenih gafova. Elena se nije ustručavala pričati o svojim pogreškama koje su joj se dogodile na pozornici.

„To Ante u bendu zove – ne greškama već – supstitucijama. (…) Meni su se sve greške i strahovi na pozornici ostvarili. Što na pozornici, što na televiziji, uživo – toliko sam se izblamirala tako da više nemam nikakvog straha odnosno imam strahove, ali sam ih manje više sve ostvarila“, kroz smijeh je rekla glazbenica.

Izvor: TOP RADIO

Elenu je šira javnost upoznala u prvoj sezoni poznate glazbene emisije „The Voice“. Nakon emisije izdala je autorsku pjesmu i nakon toga krenula je suradnja s triom. Nije otišla u komercijalne vode i zadržala se u jazz glazbi.

„Oduvijek sam znala da je autorska glazba jedini ispravni put za mene. Trebalo je vremena da mi se otvori prilika i da upoznam ljude, Antu, Josipa, Vedrana koji dijele sličan senzibilitet prema mjuzi i onda se spontano dogodio taj moment gdje su oni mene velikim dijelom ohrabrili da izađem s tim svojim tekstovima i da se autorski izložim. To je oduvijek bilo negdje zapisano, ali je trebalo samopouzdanja. Masu toga je trebalo proći i promijeniti se u meni da bih se konačno odvažila nešto svoje izbaciti van“, otkrila je glazbenica.

Izvor: TOP RADIO

Ni Ante nije krenuo komercijalnim putem. On je jazz pijanist koji je sa svojim kvintetom izdao autorski album.

„Nisam nikad ni razmišljao da na ikakav način muzika može biti komercijalna u smislu bavljenja, osim gažiranja što je ‘ful’ komercijalno. Za autorski rad i albume jednostavno se ne isplati gađati nečiji trend, ukus..(…)“, rekao je Ante.

Za kraj gostovanja otkrili su koje su im to ‘guilty pleasure’ pjesme.

„Ima ih dosta. Vinko Coce – Ribari i od Thompsona jedna stvar, ali ne znam kako se zove – ona što malo podsjeća na ABBU“, rekao je Ante.

Elena se nije mogla odlučiti za ‘guilty pleasure’ pjesmu dok u jednom trenutku nije odlučila da je to američka himna.

Puno zabave i odličnu glazbu kao i obično u studiju TOP MUSIC DESKA pogledajte niže u videu.

Written by: Iva


0%