Music desk

FEEL YOU CLOSE: Eric i Ivana Kindl snimili duet

today2022-10-05

Background
share close

Novo izdanje Top Music Deska predstavlja još jedno mlado ime hrvatske glazbene scene- Eric. Iza tog imena krije se mladi kantautor I producent koji iza sebe već ima svoj prvi album koji je svojevremeno bio I najprodavaniji u državi, a sad reda nove uspjehe duetom s Ivanom Kindl.  

IZVOR:TOP RADIO

Naše druženje započelo je pjesmom No good koja je zapravo i najavila izlazak prvog albuma pod nazivom I am Eric: Bio je najprodavaniji u Hrvatskoj, na moje veliko iznenađenje. Stvarno jako lijepi rezultati. Jako je teško doći do publike. Puno je kanala, ali je puno i izvođača, teže se probiti u glazbi. Ali, trudimo se i borimo…  

Iako smo već navikli na hrvatske glazbenike koji pjevaju na engleskom jeziku, prije nekoliko godine to je bila velika nepoznanica, priča koju nisu mnogi pozitivno dočekali. Ipak Eric se izborio i danas nema problem doći do publike i medijskih kanala pjevajući na engleskom jeziku: Definitivno je bilo problema u početku. Nisam znao hoće li izdavačke kuće htjeti objavljivati moje pjesme, radijske stanice puštati moje pjesme jer su na engleskom. Ali, mislim da sam u pravo vrijeme došao, kad se to malo oslobodilo.. Nemam nekih problema sad. Bio sam u pravo vrijeme na pravom mjestu.  

Stvaranje na engleskom jeziku donijelo je i mnoge pogodnosti. Universal Music, izdavačka kuća koja ga zastupa, njegov je album plasirala i američkom tržištu pa se tako Ericov album prodavao i na drugom kontinentu.  

 

IZVOR: TOP RADIO

Novi projekt bi također mogao odjeknuti u Americi, ovaj put u suradnji s Ivanom Kindl: Ovo će biti moj prvi duet koji radim. Ivana Kindl je na moju veliku čast pristala otpjevati pjesmu. Mislim da će se ljudima svidjeti jer je i za nju i za mene nešto drugačije, ali smo to lijepo povezali…  

 

Cijelo gostovanje, live izvedbe i dogodovštine iz Ericove glazbene karijere možete čuti na našemu YouTube kanalu.  

Written by: Tomislav


0%