Top Intervju

Frontmen benda Milky Chance povodom europske turneje: Izvodimo i nove stvari sada, imamo nove vizualne elemente tako da je na koncertima sve novo

today2022-10-17

Background
share close

Jedva čekam vratiti se u vašu prekrasnu državu i grad Zagreb. Pjevat ćemo nove stvari, neobjavljene pjesme te naravno stare hitove – riječi su Clemensa Rehbeina, frontmena glazbenog sastava Milky Chance koji će 4. 12. 2022. zasvirati na pozornici Tvornice kulture. Naime, Milky Chance trenutno je na europskoj turneji, a frontmen benda otkrio nam je što sve možemo očekivati u Zagrebu na koncertu, kojem žanru pripada njihova glazba, koji su planovi benda za dalje te je li znao da će im hit „Stolen Dance“ donijeti svjetsku popularnost. 

Na početku razgovora odmah smo se dotakli turneje te što sve zagrebačka publika može očekivati: Super se zabavljamo. Puno smo vježbali tri tjedna prije početka turneje. Izvodimo i nove stvari sada, imamo nove vizualne elemente tako da je na koncertima sve novo. Jako smo uzbuđeni što ćemo sve to podijeliti s fanovima, no moram priznati da smo bili malo nervozni kada smo krenuli s turnejom.  

Iako ne znaju točan datum, iduće će godine zasigurno izdati novi album jer su pjesme već sada spremne, a kada je riječ o njemu najdražim Clemens ističe: To se mijenja. Stare pjesme… Ma sve mi pjesme progovaraju. Dio su mene, moje osobnosti. Govore o nečemu što sam već prošao, a te stvari, kao što su uspomene ne nestaju. Isto tako, one su i podsjetnik na ono što sam prošao. No sve se to mijenja ovisno o našem raspoloženju ili o onome s čime se trenutno borimo.  

Naravno, osvrnuli smo se i na hit „Stolen Dance“ koji je bendu donio prepoznatljivost u cijelom svijetu. Clemens navodi kako nisu ni sanjali da će ta stvar napraviti takozvani „bum“ na svjetskoj glazbenoj sceni jer su i prije imali neke pjesme za koje su ljudi mislili da će dobro proći na sceni, ali se to nije dogodilo.  

Kada je riječ o njihovom autentičnom žanrovskom izričaju, online izvori različito klasificiraju njihovu glazbu, dok frontmen beda Milky Chance govori kako je njihova glazba spoj analognog i digitalnog: Ono što smo uvijek stvarali te što i dalje radimo ili barem pokušavamo stvarati je miks analognog i digitalnog. Tu je i elektronski dio, ali i onaj dio koji je ručno rađen. (…) To je ručno rađena elektronska glazba, ako se to može tako reći.  

Što se tiče budućih planova, Clemens ističe da su završili glazbu za novi album koji će izdati 2023, a da ih još čeka uređivanje albuma.  

Written by: TOP RADIO


0%