Music desk

Glazbenik koji je rasplakao Davora Gopca koji mu je napravio sliku: „Mislim da nisam to zaslužio“

today2023-04-05

Background
share close

Rasplakao je Davora Gopca koji mu je napravio sliku i koja je postala mural u njegovoj rodnoj Čapljini. Perspektivni glazbenik, Vinko Ćemeraš talentirani je izvođač koji je s bendom Talvi Tuuli kročio u studio TOP MUSIC DESKA. „Čisti nepotizam je dovesti te ovdje“, u šali je rekla voditeljica TOP MUSIC DESKA Gina Damjanović koja je svojedobno glazbeniku bila vokalna trenerica u glazbenom showu u kojemu je i pobijedio. Vinko je svoje glazbene početke ‘brusio’ pjevanjem na ulici na kojoj je doživio mnogo toga lijepoga: „Mislim da na ulici možemo više biti svoji..“

Izvor: TOP RADIO

Perspektivni kantautor i kvalitetan glazbenik skromno se predstavio:

Vinko Ćemeraš, 29 godina. Mislim da je to..(smijeh), jel dovoljno?“

Javnost je Vinka upoznala u poznatom glazbenom showu. Svojedobno je ovaj glazbenik rekao da je njegov talent – emocija. O tome koje emocije mu je najlakše kanalizirati kroz pjesmu, rekao je:

„Više nekako sebe pronalazim u tim pjesamama i mislim da jednostavno zato pjesme bolje i ispadnu. Samo ne pričajući o meni, nego o bilo kome drugom koji obradi nešto, mislim da se on prvo nađe u tome. Zanima nas tuđa tuga, radost, ali opet nekako sebe prvo pogledamo.. „

Izvor: TOP RADIO

Obradom poznatog hita ‘Pelin i med’ Vinko je uspio rasplakati Davora Gopca.

„Tada nisam vidio da se rasplakao.“, skromno je rekao Vinko kojemu je poznati roker napravio sliku. Slika Davora Gopca postala je muralom u Čapljini, rodnom gradu mladog glazbenika.

„Mislim da to nisam bio zaslužio, ali u gradu imamo grafite Dinama, Hajduka što je isto, mislim, rijetko za vidjet u tako malom gradu i onda tu još imamo ‘mene’, tako da razbijam to. Možda pjevam jednima i drugima.“, našalio se Vinko koji često gleda u svoj naslikani lik kada dođe u rodni kraj.

„Odmah preko puta je kafić u kojem se često družimo tako da ga stalno gledam. Prisiljen sam se gledat.“, kroz smijeh je rekao kantautor.

Izvor: TOP RADIO

Počeci su za Vinka ipak bili drugačiji. Naime, glazbenik je prvu publiku stekao sviranjem na ulici. Dao je i svoje mišljenje o razlici sviranja na ulici i na pozornici.

„Mislim da na ulici možemo više biti svoji nego na pozornici.“, rekao je Vinko uz objašnjenje da ne možemo biti baš toliko slobodni kada su kamere oko nas.

Glazbenik je opisao i najljepše situacije koje su mu se dogodile sviranjem na ulici:

A bilo koja gdje ljudi stanu. (…) Trenutak kada netko stane, kad odvoji netko za tebe tu minutu – to je jako golemo. Mi uvijek negdje žurimo, trčimo, tako da netko tko odvoji tu minutu za mene – to je najveća pohvala.“

Izvor: TOP RADIO

O tome ima li smisla nešto pisati samo kako bi se udovoljilo drugima, glazbenik je rekao:

„Nema smisla. Ja tek sad ulazim u taj svijet kantautorstva i jedini cilj je da samo predstaviš publici ono što si ti u tom trenutku osjećao.“

Autentičnosti treba težiti, barem prema Vinkovom mišljenju.

Imam to svoje razmišljanje, ako ide prema tome, drago mi je, jer živimo u nekom svijetu glazbe gdje je potrebno svaka dva tri mjeseca izbacivati ne pjesme, nego hitove da bi bili tu gdje jesmo tako da je to jako teško ponekad.“, zaključio je kantautor.

Cijelu emisiju pogledajte niže na linku:

Written by: Iva


0%