Music desk

KAD SNOVI POSTANU STVARNOST: Pava u Saxu predstavila svoj prvi album “Prvi koraci”

today2022-10-26

Background
share close

Listopadska druženja na Top Music Desku zaključujemo uz mladu kantautoricu Pavu. Upravo je ova glazbenica nedavno objavila svoj prvi albumPrvi koraci” te je održala prvi koncert u zagrebačkom klubu Sax 

IZVOR: TOP RADIO

 Ovaj listopad je, otkiva Pava, podebljanim slovima upisan u njezin dnevnik: Zato što se dogodilo ono što sam sanjala od kad znam za sebe, dok sam bila klinka i dok sam još mislila da je to nemoguće – biti pjevačica. Ovaj mjesec je izašao moj prvi album, odradila sam prvi solistički koncert odnosno koncertnu promociju albuma tako da definitivno pamtim ovaj mjesec. 

 

IZVOR: TOP RADIO

Album, simboličnog naziva “Prvi koraci” njezin je ponos. Iako joj pjesme odišu slikama i prekrasnom lirikom, inspiraciju za naziv albuma pronašla je negdje drugdje: (…) Cijelo vrijeme dok sam išla tim svojim putem uvijek bih se zatekla ili u pisanju opisa na instagramu ili čisto u razgovoru s ljudima – idemo korak po korak, samo polako, gledam samo što je sljedeće, ne toliko kao na daljnju budućnost nego samo jedno po jedno i stalno su se ti koraci dolazili onako u usta i spominjali se i bili su mi u glavi i kada sam razmišljala o nazivu albuma, budući da je raznovrstan i žanrovski i tematski, nisam htjela ni jednu pjesmu izdvojiti da bude naslov albuma i počela sam razmišljati i nekako kad sam se sjetila – prvi koraci to mi je baš sjelo i odmah sam na prvu znala da mi je to to. 

 

IZVOR: TOP RADIO

 

A, prvi korak ka nekim većim dvoranama Pava je napravila u zagrebačkom Saxu- jednom od najkultnijih glazbenih mjesta pod ovim nebom: Odrasla sam u Mostaru i u Zagreb sam došla početkom 2020. godine. Taman prije nego se sve dogodilo u svijetu. Prije cijelog tog kaosa kada sam došla u Zagreb imala sam veliku želju ići na svaki koncert, na sve predstave, što se godi nudi u Zagrebu sve ću obići. Bila sam tako željna programa i sadržaja (…). Sax je definitvno bio jedno od mjesta za koje sam čak iz Mostara znala za njega i toliko htjela otići tamo. Tako da mi je tako nepojmiljivo da sam imala svoj prvi koncert u Saxu jer nekako mi je sve to se tako brzo odvilo. (…)“ 

 

Svi oni koji nisu bili u Saxu na promociji albuma, srećom imaju priliku uživati u dijelu tog albuma upravo na Top Radiju. Na našem YouTube kanalu možeš pronaći cijeli razgovor s Pavom kao I live izvedbe neke od njezinih pjesama.  

Written by: Tomislav


0%