play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left

Top Intervju

MARIO BIONDI: Biti romantičan znači promišljati na ludi način o svijetu, prijateljstvima, ljubavi i poštovanju

today2022-05-27

Background
share close

TOP RADIO razgovarao je s popularnim talijanskim soul-jazz umjetnikom povodom njegovog nadolazećeg koncerta u Zagrebu. Mario Biondi u zagrebački HALA Park na dnu Heinzelove stiže 8. lipnja i publici će predstaviti novi album “Romantic”. Oduševljenje hrvatskom publikom ne krije: Hrvatska publika voli uživati u glazbi i ima dobru poveznicu s izvođačima.

Dotakli smo se i hrvatskih ljepota, ali i Biondijeve povezanosti s Hrvatskom: Odrastao sam s prijateljem iz Zadra. Aleks me naučio mnogo toga o glazbi i baš mi je kao brat, a imam i punicu koja je iz Slavonskog Broda. U Hrvatskoj se osjećam kao kod kuće, govori talijanska zvijezda.

Govoreći o novom albumu “Romantic”, Biondi kaže kako će biti jako blizak romantičarima i ljubiteljima sedamdesetih: U ovom projektu prvo se rodilo ime. Radio sam na njemu s drugim glazbenicima i jako sam zadovoljan rezultatima. Radili smo na albumu s ciljem postizanja toplog zvuka i da, neke pjesme zvuče kao iz 70-ih. Ali uzeli smo najbolje iz tog razdoblja i pomiješali s današnjim zvukom, jako sam zadovoljan tim miksom.

Na pitanje kako on gleda na romantiku, Biondi otkriva: Biti romantičan znači promišljati na ludi način o svijetu, prijateljstvima, ljubavi, poštovanju.., ističe te napominje kako i dalje postoje romantici: Moderno doba je ubilo neke vrlo dobre stvari, ali romantika nije jedna od njih, ona je besmrtna.

Na temu popularizacija jazza, Biondi kaže da se osjeća kao dinosaur: Mislim da je jazz kao i klasična glazba, stara muzika u svijetu koju su predstavljali jako dobri glazbenici širom planete. Brojni mladi žele slijediti ovu vrstu glazbe i mnogi su mi prilazili i govorili da sam im otkrio poznate jazz glazbenike. Možda je to moja misija, da se oni ne zaborave, kaže Biondi.

Talijanskom Barryju Whiteu jako imponira taj nadimak: Barry White bio je odličan pjevač i dirigent. Ma zapravo, bio je jedan od najvećih svjetskih bas-pjevača ikad, tako da sam oduševljen tim nadimkom, ističe Biondi te dodaje kako nažalost nije surađivao s njime, ali može se pohvaliti nastupima s poznatim imenima poput Raya Charlesa i Chake Khan: S njima i mnogim drugima glazbenicima diljem svijeta, ali i Italije, bilo je genijalno nastupati. Imati šansu dijeliti pozornicu ili studio s drugim umjetnicima, za mene je kao škola iz koje učim i uvijek se zahvalim Bogu što mi je dao ovakvu šansu, iskreno će Biondi.

Written by: TOP RADIO


Previous post

TOPCAST

dr. sc. Mislav Cerovec: Upalne reumatske bolesti ne javljaju se samo kod osoba starije životne dobi

Imate li suza ili sline, osip na koži, alergiju na sunce ili rane u ustima, samo su neka od pitanja na koja morate odgovoriti prilikom posjete reumatologa. Reumatske bolesti prilično su velika grupa bolesti s više od 150 entiteta kod kojih prvenstveno dolazi do oštećenja i ograničene funkcije zglobova i okolozglobnih struktura. Anamneza traje duže, zbog preispitivanja simptoma. Gost TOPCAST-a reumatolog dr. sc. Mislav Cerovec za početak ističe kako su […]

today2022-05-27


0%