Music desk

MASSIMO: Arenu u par trenutaka treba pretvoriti u nešto intimniji prostor

today2022-10-19

Background
share close

Uoči svog najvećeg koncerta u karijeri, onog u zagrebačkoj Areni, Massimo je održao live koncert u studiju Top Radija. Top Music Desk bio je odlična prilika za porazgovarati s Massimom o svemu što nas očekuje u najvećoj hrvatskoj koncertnoj dvorani, saznati o gostima s kojima će dijeliti pozornicu ali I njegovim osjećajima koji ga trenutno obuzimaju na spomen tog koncerta.  

IZVOR: TOP RADIO

I kao list s drveta padnem napisao je Ivan Dečak slušajući glazbu koju ju skladao Rajko Dujmić. Ipak, novu razinu pjesma je dobila Massimovom interpretacijom koja dolazi iz nekih dubljih promišljanja: Ta pjesma govori o prolaznosti života, o tome kako pogotovo mi glazbenici preziremo prestanak naše kreativnosti kroz prestanak življenja. Apsolutno preziremo tu ideju I onda se tu I tamo pobunimo kroz glazbu. Meni je apsolutno jasno da je pjesma koja je inicirana od Rajka Dujmića I koja je onda došla u ruke Ivanu dečaku, jasno mi je da je Ivan krenuo kontemplirati o životu, o smrti  o tome da ćemo svi jednoga dana pasti s tog stabla.. 

IZVOR: TOP RADIO

A, upravo će pjesma Zamisli odzvanjati 5. studenog u Ulici Vice Vukova na broju 8. No, ističe Massimo, prije same Arene doživio je on puno drugih velikih uspjeha: Prva Arena u Puli je bila veliki izazov, prije toga dvije Tvornice, i to ja milim dvije godine za redom po dvije Tvornice. To su bili ogromni uspjesi. Tri dana Lisinskog pa dva puta Dom Sportova velika dvorana. I to su sve bili uspjesi od kojih se uplašiš, jer što nakon toga pružiti publici? 

IZVOR: TOP RADIO

Nije mu dugo trebalo da shvati što njegova publika treba. Arenu. I to onu zagrebačku. Kruna karijere tu će večer biti i kruna njegovih glazbenih prijateljstava jer će najveću pozornicu podijeliti s njemu najvećim ljudima: Treba pretvoriti možda Arenu u par trenutaka u neki intimniji prostor. Smanjiti je u jednom trenutku samom izvedbom. Tu će biti Neno Belan, Peggy, Ivan Dečak, Igor Geržina, Zvjezdan Ružić… Te sam ljude htio pozvati jer smatram kako su ti ljudi zaslužni za mnoge moje uspjehe.  

Među hrvatskim imenima skrilo se i jedno talijansko- Mario Biondi: Radi se o jednom dečku iz Italije koji je jako, jako interesantan, jako dobar glazbenik i ima fenomenalan bend sa kojim se ponosi. Naš će ga bend ispratiti u Areni. Veže nas puno stvari. Recimo pjesma ‘Da mogu’ inicijalno je od Renata Zera i zove se ‘Magari’ to znači ‘Kad bi’ ili ‘Da bar’. Tu pjesmu bih ja volio izvesti s Mariom u originalu, na talijanskom. Onako kako je ona napisana od Renata Zera 

Ovoga puta za povoljnije ulaznice možete iskoristiti promo kod topradio i nabaviti svoje dvije ulaznice po cijeni od 220 kn s PDV-om na www.entrio.hr.

Cijelo gostovanje i live izvedbe nekih od najvećih Massimovih hitova možete pogledati na našemu YouTube kanalu.  

Written by: Tomislav


0%