Music desk

MATIJA CVEK POSVETIO PJESMU ZAGREBU: KRAJ SAVE RASTE CVIJET

today2022-06-08

Background
share close

Novi gost našeg glazbenog studija bio je Matija Cvek. Najjače ime novog glazbenog vala još je jednom dokazao zašto ga se smatra jednim od trenutno najboljih autora i vokala naše glazbene scene. Matija je u razgovoru za TOP MUSIC DESK otkrio i detalje oko nadolazećeg koncerta u Domu sportova, ali je i ekskluzivno otpjevao dio pjesme “Kraj Save” koju je posvetio svojem Gradu Zagrebu. 

Iako će se mnogi složiti kako upravo Matija prednjači u odnosu na cijelu svoju generaciju glazbenika, on pak smatra kako između njega i njemu bliskih glazbenika nema puno razlike: Mi se svi družimo i  kroz sve zajedno prolazimo. I to je najbitnije. Zbog toga stvari funkcioniraju dobro. Naravno, to osjeti i publika. Jedan je od rijetkih glazbenika kojem korona nije pretjerano pomrsila planove. Koncerata je, kaže Matija, bilo u izobilju, a još ih ima najavljenih za ostatak godine: U koji god grad dođemo koncerti su puni. I najbolje je što je u svakom gradu različita publika. Iako većina voli “Ptice” i “Visine”, na koncertima često ljudi bolje reagiraju na druge pjesme. 

Album “Izbrljivo i slučajno” prvijenac je Matijine diskografije. Donio mu je brojne hitove, nagrade veliku publiku. Sada kao zahvala svim ljudima koji ga prate od početka karijere organizira veliki koncert u Domu sportova 2. 12. 2022: Bit će to ozbiljan party. To će biti kraj faze “Izbirljivo i slučajno”. To je kruna koju ćemo staviti na priču kako bismo mogli krenuti raditi na novom albumu. Već smo rasprodali Early Bird ulaznice, ali još se uvijek stignu kupiti ulaznice po redovnim cijenama.  

Između ostaloga je u našem TOP MUSIC DESK-u otkrio da su tekstovi i melodije novih pjesama spremne, iako iste za novi album još nije snimio. Jedna posebna pjesma koja će dobiti svoje mjesto na albumu već je došla do publike, bez obzira na to što je izvedena svega dva puta i to na koncertima u Akademiji likovnih umjetnosti. 

Naposljetku, nakon što je ekskluzivno otpjevao pjesmu u našem studiju istaknuo je kako jeKraj Savepjesma posvećena Zagrebu: To je moj dom. Tu sam napravio svoje prve glazbene korake, tu su moje uspomene koje su mi dale sve što danas imam. Imao sam jaku potrebu da Zagrebu posvetim jednu melodiju kao zahvalu za sve što mi je dao. 

Kako zvuči “Kraj Save”, kako zvuče “Ptice” i “Visine” na heliju i još mnogo toga poslušaj na našem YouTube kanalu.  

 

 

Written by: TOP RADIO


0%