TOPCAST

Mirna Savić: Pjesma “Iz jednog pogleda” promijenila je život moje obitelji“

today2022-07-05

Background
share close

U TOPCAST TOP RADIJA stigla je bivša radijska voditeljica i novinarka Mirna Savić. Marketinška stručnjakinja otkriva je li ju obilježila karijera oca Massima, ali i tko je Mango i zašto toliko znači njenoj obitelji. Mirna se dotaknula i najpopularnije obiteljske anegdote u kojoj je Massimo gotovo nastradao te otkriva kako im je pjesma „Iz jednog pogleda“ promijenila živote. Kako se osjeća povodom nadolazećeg velikog koncerta svoga oca u zagrebačkoj Areni, govori: „Svi zaslužujemo postići korak više, a to je njemu korak više. I mislim da je trebao u nekom trenutku doći i reći – ja to mogu. I cijenim to da je došao i rekao – ja to mogu“. 

Mirna je tijekom studija radila na radiju i televiziji, a sada stječe iskustvo i u marketinškoj agenciji. Ističe i da ju je faks uvelike oblikovao. Završila sam studij Novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu koji je na mene puno utjecao, pogotovo diplomski studij. Od prve godine faksa sam radila na radiju i na televiziji, a za radio mislim da je medij s najviše duše, da je najtopliji kanal. U ovom prostoru gdje sada sjedimo vežu me prekrasna sjećanja puna kreativnih izazova. Mislim da me radio kao kreativca najviše oblikovao i usmjerio, a onda dolaskom u marketing dobiješ šamarčinu realnosti, radiš za nekoliko klijenata na velikim marketinškim kampanjama, ali ja uživam u tome i jako mi je cool, govori Mirna. 

O tome je li ju i na koji način očeva karijera obilježila, Mirna objašnjava: Ne bih baš rekla da je moguće da te netko drugi obilježi kao osobu. Svakako da je profesija kojom ti se bave roditelji nešto što definira stil života vaše obitelji. Moj otac radi posao koji iziskuje mnogo putovanja i izbivanja zbog toga što je često na probama ili na nekom medijskom pokrivanju i to radi puno češće nego što pije kave sa svojim prijateljima. U tom smislu nam je to obilježilo obiteljski život, ali u vezi mog osobnog razvoja, rekla bih da su puno više kontakti s tatom, mamom i cijelom obitelji ono što je utjecalo na mene. Komentari poput – a to je tvoj tata! Takvi komentari prođu kroz jedno uho unutra i izađu kroz drugo uho van. 

Mirna ističe da je njoj i njenoj obitelji Massimov hit „Iz jednog pogleda“ promijenio život. Iskreno, od toga da moramo gledati apsolutno svaku lipu došli smo do toga da mogu otići u trgovinu i kupiti si što želim. Naravno, stvar je puno dublja. Otac je dobio i umjetničku rekogniciju i prilike. S tom pjesmom se popeo na novu razinu i bio je sretniji, samouvjereniji i bilo mi je jako drago za njega i za nas što je krenulo na bolje, iskreno progovara Massimova kćer. 

O tome što je to po čemu se Massimo ističe u odnosu na ostale pjevače na sceni, Mirna govori: Teško mi je biti objektivna. Ono s čime ga mogu usporediti je to kakav mi je osjećaj na koncertima drugih izvođača, a kakav mi je osjećaj na njegovom koncertu kada mi dođe do momenta da zaboravim tko je to. Mislim da se ističe po tome što su ti live nastupi nešto drugačije zato što je timski igrač i jako je usmjeren na svoj bend koji raste i pada s njim zadnjih 20 godina. Kada imaš takav tim na bini, svaki takt i svaka nota je malo posebna. Ja bih da on samo snima live albume jer su njegovi nastupi uživo funky, nepredvidivi, opasni, cool. Imam osjećaj da ga ljudi dok ne dođu na njegov koncert doživljavaju sistematičnim, sentish guyem, a onda kada dođu samo se zafrkavaju i plešu.

Massimo će 5.11.2022. održati veliki koncert u zagrebačkoj Areni. Koliko puno taj uspjeh znači Massimu, toliko zasigurno i njegovoj obitelji. Tu sam zbog toga što meni znači uspjeh mog oca. Želim ga podržati u tom cilju isto kao što on želi podržati svoje prijatelje, članove obitelji, kolege da dođu do onoga o čemu cijeli život sanjaju i nešto što mislim da zaslužuju. Svi zaslužujemo postići korak više, a to je njemu korak više. I mislim da je trebao u nekom trenutku doći i reći -ja to mogu. I cijenim to da je došao i rekao – ja to mogu, zaključila je Mirna. 

Written by: TOP RADIO


0%