Top Gost

Neno Belan & Fiumensi započeli slavlje u TOP MUSIC DESK-u

today2022-03-03

Background
share close

U sklopu proslave 25 godina postojanja Neno Belan & Fiumensi kreću na hrvatsku turneju, a prva im je postaja bila TOP RADIO. Priča se nastavlja u Slavonskom Brodu 1. travnja 2022, a sve će kulminirati velikim koncertima u Belanova tri grada koja su ga obilježila – Split, Rijeka i Zagreb.

Belan ističe da je u tih 25 godina bilo svega – uspjeha, neuspjeha, veselja, ali i svađa, koje se moraju dogoditi, ali ih je najbolje “odraditi” u početnim godinama: Tajna je uspješne veze da se prvo dobro svađate i to jedno prvih godinu dana, a onda kad sve to obavite, svi se smirite i krenete dalje.

Izvor: TOP RADIO
Izvor: TOP RADIO

Iako slave zavidni srebrni pir, ekipa ne planira stati svirati nakon ove turneje: Prvi put okupili smo se u ovoj postavi i izašli na pozornicu daleke 1997, ali stvarno nam je lijepo. Radimo dosta, aktivni smo i dalje i vjerujem da ćemo još dugo godina stvarati zajedno, kaže Belan.

Osim trenutne grupe, zajedno s našom Ginom prisjetio se svojih početaka i grupe Narodno blago s kojom nije doživio ni približan uspjeh kao s Đavolima, gdje je trebao biti privremeno rješenje frontmena: Marinko Fon Biškić bio je pjevač, a ja gitarist. No onda se on zbog posla preselio u Zagreb, a mi smo ostali u Splitu te odlučili nastaviti s radom jer smo već vježbali nekoliko mjeseci. Trebao sam privremeno pjevati dok ne nađemo novog pjevača. Njega još nismo našli, a ja pjevam privremeno nekih 37 godina, kroz smijeh govori Belan.

Izvor: TOP RADIO
Izvor: TOP RADIO

U sklopu TOP MUSIC DESK-a Neno Belan & Fiumensi otpjevali su hitove Dok tebe ljubim, Ja volim je i Ivona, ali i prepjev pjesme Lucille koju je obradio Chuck Berry s kojim su dijelili ljetnu pozornicu u Opatiji 2008: Bila nam je iznimna čast i zadovoljstvo biti predgrupa tako velikom glazbeniku koji je utjecao na nas, navodi Belan

 

Cijelo gostovanje i mini koncert Nene Belana & Fiumensa možete pogledati u videu:

Written by: TOP RADIO


Previous post

Top Gost

Prvi radijski javni nastup nakon Akijeve smrti, ali nikako bez njega – Njemu u čast!

Prvi put u radijskom eteru nakon iznenadne smrti Akija Rahimovskog, naša Barbara ugostila je Akijevog dugogodišnjeg kolegu iz benda i prijatelja. Legendarni skladatelj, glazbenik, tekstopisac Husein Hasanefendić Hus stigao je u TOP DAY i progovorio o budućnosti Valjka, ali i rasprodanom koncertu u zagrebačkoj Areni. Njihova je kvaliteta neprocjenjiva i neizostavni su dio glazbene liste svih generacija, stoga i ne čudi da se za ovaj koncert traži karta više.   […]

today2022-02-10


0%