Music desk

PJEVAČICA GRUPE BANG BANG: Otišla sam s vlastitog vjenčanja kako bih stigla na koncert grupe Vatra u Lisinskom

today2022-06-01

Background
share close

Kako je nastao BANG BANG? Zašto ih je napustio klavijaturist? Kakve veze ima Ivan Dečak s njihovim vjenčanjem? Što je alternativna glazba? Odgovore na ova i brojna druga pitanja, gostujući u novom TOP MUSIC DESKU, dali su nam Lara i Hrvoje Prskalo – poznati dvojac iz benda Bang Bang. 

Hrvoje je podijelio s nama da je Bang Bang zapravo neplanski zakoračio na našu scenu već davne 2012. godine i to neplanski. Prva pjesma koju je bend objavio te kojom se predstavio publici i struci slučajno je završila u krilu Lare Prskalo. Pjesmu sam napisao za jednu drugu glazbenicu koja, tad nažalost a danas na sreću, nije prihvatila tu pjesmu. Kasnije se Lara pokazala kao odličan izbor, zbog kojeg se bend i oformio – kaže Hrvoje. Imali su pjesmu, izdavača i dogovoren dan izlaska pjesme, ali ne i naziv benda. Tu je Lara bila najkreativnija te se poslužila poznatom numerom Nancy Sinatre i nazvala bend BANG BANG. Lara priznaje da nije ni slutila kako će im to ime jednog dana predstavljati problem s čime se Hrvoje složio: Neki dan objavili smo devetnaesti singl, a Google nas i dalje ne prikazuje kao prvi rezultat u pretraživanju. Ispred nas su David Guetta, Nancy Sinatra te glazbena suradnja Jessie J, Ariane Grande i Nicki Minaj. To nam malo otežava prepoznatljivost. 

U nove pobjede i po nove hitove idu u novom sastavu. Nedavno nam je naš dragi klavijaturist Kunga rekao bye bye – potvrdila je Lara kroz smijeh, ističući kako  odlazak instrumentalista nije izazvan nikakvim nesuglasicama. Ipak, Hrvoje se nije mogao suzdržati te je čini se otvorio Pandorinu kutiju, priznavši kako je Kunga nastavak svoje glazbene priče pronašao u grupi Vatra. Otada se zapravo nismo sreli. Ne znamo tko koga izbjegava, ali kada se sretnemo bit će Bang Bang – obećala je kroz smijeh Lara Ivanu Dečaku. 

Priča o Dečaku dovela nas je do Larine anegdote koja se dogodila na dan njezina I Hrvojeva vjenčanja: Dan nakon našeg vjenčanja Ivan Dečak i grupa Vatra imali su prvi koncert u Lisinskom. Povodom toga Dečak me je pozvao da na koncertu zajedno otpjevamo pjesmu “Ima li budnih”. Poziv sam prihvatila te sam morala napustiti svadbeno slavlje puno ranije kako bih bila odmorna za nastup u Lisinskom.  

Osim anegdota iz prošlosti, naravno, dotakli smo se nadolazećih projekata i nastupa te dobili ekskluzivnu najavu koncerta u Zagrebu 24. Lipnja u zagrebačkom Katranu, gdje će bend proslaviti desetu godišnjicu postojanja benda. Najavili su kako će to biti party godine!  

Cijelo gostovanje pogledajte na našem YouTube kanalu:

Written by: TOP RADIO


0%