Music desk

Prvi put ove godine Jurica Pađen & Aerodrom održali su na TOP-u mini koncert

today2022-05-10

Background
share close

Napokon su u TOP MUSIC DESK kročili Jurica Pađen i Aerodrom. Osim što su održali mini koncert na kojem su odsvirali svoje poznate stvari, kao što su Stavi pravu stvar, Obična ljubavna pjesma, Tvoje lice i Ja te jednostavno volim, Pađen je s Tamarom podijelio par zanimljivosti iz svojeg privatnog i profesionalnog života.

Naime, razgovor je krenuo s komentiranjem jednog članka u kojem je pisalo kako su nekada troškovi nastupanja Jurice Pađena bili veći od samih prihoda, na što je Pađen sarkastično odgovorio: Nekada? Pa to je konstanta mojeg života. Kao što je već poznato, Pađen je bio član Parnog valjka, Azre te je do danas ostao u Aerodromu, no kao najdraže razdoblje ističe ovo sada jer jedino što ima jest sadašnjost. Zadnji je koncert s Aerodromom imao u 12. mjesecu, a nakon našeg ih mini koncerta čeka jedan u 6. mjesecu u Banja Luci na tvrđavi Kastel te druga dva u Švedskoj na jesen. Kada je govorio o koncertima, sjetio se i jednog koji mu je ostao u posebnom sjećanju: Neću nikada zaboraviti taj koncert. Naime, na BOOM festivalu u Novom Sadu netko mi je bacio dio boce u glavu. To se dogodilo valjda zato kaj se festival zvao „BOOM”. Uglavnom, dva centimetra od oka me pogodio taj dio boce.

Pađen je bio i član žirija u emisiji „Zvijezde pjevaju” te kaže kako je ta uloga slična ulozi učitelja u školi: Ako ti je netko simpa, uvijek ćeš dobiti veću ocjenu. Ma šalim se. Uvijek se trudim biti skroz subjektivan. Ako je meni dobro, može ovaj do mene stisnuti četiri. Imam neke svoje kriterije. Svi shvaćaju da je to show, zabava, odnosno emisija kojoj je namjera zabaviti ljude. No hard feelings. Aka nekoga povrijedi moja ocjena, onda nije shvatio bit svega.

Potom se osvrnuo na priznanje Hrvatskog društva skladatelja: Po meni je to najprestižnija nagrada koja se može dobiti. Samo je 17 skladatelja dobilo tu nagradu. To je krema hrvatskog skladanja. Da je riječ o velikom našem glazbeniku, potvrđuju i mnoge strane obrade njegovih hitova: Kontaktirali su me Poljaci i Finci kako bi me pitali smiju li obraditi moje stvari. Neki me izvođači iz Hrvatske i Srbije nisu pitali, no ja ne radim od toga probleme. Mislim, kada sam bio u Azri, mi smo i Beatlese obrađivali, pa ih nismo pitali smijemo li. Pjesme su tu da se izvode. Inače, kada je riječ o papirima i diplomama, Pađen ističe: Ne znam gdje mi je od Porina diploma, a kamoli ova s fakulteta. To su samo papiri, mene zanima djelovanje, aktivnost, rad.

Uza sve navedeno Tamara i Pađen dotakli su se McCartneyjeve skladbe “Confidante'” za koju se ispostavilo da je plagijat Pađenove pjesme “Samo me draga ne ostavi”: Ispalo je 97 % plagijata, no nije bilo nikakve tužbe. On je prema mojem mišljenju najveća glazbena ličnost na svijetu. Genijalni umovi slično razmišljaju.

Cijelo gostovanje i mini koncert Jurice Pađena & Aerodroma možete pogledati u videu:

Written by: TOP RADIO


Previous post

TOPCAST

M. Majerović-Stilinović: Nekad šutljivi psi na Velebitu čovjeku postave najviše pitanja

U Gradu Samoboru od 12. do 15. svibnja održat će se prvi put festival “Brdo knjiga” posvećen planinama i književnosti. Od početka želimo biti hrvatski, regionalni i internacionalni festival, rekao je novi gost TOPCAST-a Milan Majerović Stilinović.   Ideja ovog festivala stvorena je na kavi s izdavačem planinarske i putopisne literature kuće Libricon Željkom Žarakom, a ideja se godinama brusila po planinama: Samobor je mjesto održavanja festivala jer je to veliki […]

today2022-05-10


0%