Top Gost

Prvi radijski javni nastup nakon Akijeve smrti, ali nikako bez njega – Njemu u čast!

today2022-02-10

Background
share close

Prvi put u radijskom eteru nakon iznenadne smrti Akija Rahimovskog, naša Barbara ugostila je Akijevog dugogodišnjeg kolegu iz benda i prijatelja. Legendarni skladatelj, glazbenik, tekstopisac Husein Hasanefendić Hus stigao je u TOP DAY i progovorio o budućnosti Valjka, ali i rasprodanom koncertu u zagrebačkoj Areni. Njihova je kvaliteta neprocjenjiva i neizostavni su dio glazbene liste svih generacija, stoga i ne čudi da se za ovaj koncert traži karta više.

 

Novi singl Ponovno

Iako nas je Aki napustio, zauvijek će nas pratiti njegov glas. Glas koji ostaje, zabilježen je i u novoj pjesmi Ponovno, koja se, na više od 150 radijskih postaja diljem regije, emitirala 27. siječnja 2022. godine točno u 15:00h. Kada ju slušam, javljaju se neke druge konotacije. Akiju je bila jako draga. Imao je instinkt za pjesme koje će proći kod publike zbog čega mi je rekao “Gazda, opet si ju ubo!“ On je živio za binu, rekao je Hus.

 

Budućnost Parnog Valjka

Bend je to koji se, kaže Hus, formirao svirkom i koji je imao ogromnu želja za nastupanjima. Cilj je bio isporučiti dovoljnu količinu energije, zabave te probuditi želju za ponovnim dolaskom: To nam je oduvijek bio ključni moto. Teško mi je zamisliti da će ga netko s vrhunskim vokalom zamijeniti. On to može zamisliti, odglumiti, ali ne može otpjevati kao Aki koji je to i proživio. Ako ćemo ići, ići ćemo sigurno u nekom drugačijem smjeru. Ne želimo se urušiti iz nekog očajničkog pokušaja za opstankom. Bolje se časno povući, nego probati rasprodati ono što smo godinama stvarali. Što će biti na kraju i dalje ne znamo.

 

Koncert u spomen svom frontmenu “Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći… Aki” održat će se u zagrebačkoj Areni 26.ožujka 2022. Bend će s publikom odati počast čovjeku uz čije smo se pjesme smijali, plesali, pjevali i plakali…

 

Cijelo gostovanje možete pogledati u videu:

Written by: TOP RADIO


0%