Top Gost

Soul Fingers i Christmas in Fingerville

today2021-12-10

Background
share close

Soul Fingersi došli su nam u TOP SHOW i još više podigli energiju u eteru. Naš soul i funk glazbeni sastav uskoro sprema nešto što još Zagreb nije vidio – prvi kozmopolitski program kao i sve svjetske metropole: Zagreb će prvi put dobiti show i večeru na jednom mjestu naziva Christmas in Fingerville. Riječ je o događanjima/showovima koji će se održati u Tvornici kulture 16. 12, 23. 12. i 30. 12. Naime, do te je ideje došao Denis: Prije korone sam uhvatio zadnji vlak te vidio kako sve to izgleda u New Yorku i na Karibima te smo tako Hari i ja došli na ideju da napravimo nešto slično u Zagrebu. Znači, ne klasičan koncert, već baš show. Dotaknuli su se i epidemioloških mjera te su Soul Fingersi istaknuli kako će Tvornica primiti samo 180 ljudi, a inače može primiti i do 2000 ljudi.

Christmas in Fingerville posvećuju svojoj majci koja je bila najveća podrška u njihovim počecima, a nedavno je nažalost preminula. Sjećanje na mjaku vratilo ih je u 90-e kada su se počeli formirati kao sastav: Početkom 90-ih bila je zabrana okupljana. Stavili smo veliku pozornicu nasred raskrižja. To je trebao biti mali događaj, no ideja je narasla, a te vas ideje znaju doći glave –  pojavile su se tadašnje vlasti. Policajac je pogledao dozvolu, pozvao inspektora koji nam je rekao da bismo dugo mogli biti u zatvoru zbog toga. Uvjerili smo inspektora da ne možemo otići, da moramo održati nastup jer smo uzeli novce od mame. Srećom nije bilo nikakvih ekscesa. Spontano se okupilo par tisuća ljudi koji su plesali i pjevali. Možda ne bi bilo benda i karijere da nije bilo mame i tog događaja – dva tjedna poslije završili smo u klubovima, Dalmaciji itd.

Na kraju gostovanja Denis i Hari pripremili su nam božićni ručak. Uglavnom, TOP SHOW pokrenuo je “projekt” TOP KUHARICA, odnosno s gostima pripremamo božićni ručak. Prije dva tjedna napravili smo francusku salatu s Filipom Rudanom, a danas smo sa Soul Fingersima skuhali sarmu. Kako je to izgledalo možeš pogledati na našem instagram profilu topradio.hr.

Izvor: TOP RADIO

Written by: TOP RADIO


Previous post

Top Gost

Božo Skoko: “Snaga karizme i šarma početak je dominacije!”

Danas je TOP DAY ugostio uglednog profesora i dugogodišnjeg konzultanta za strateško komuniciranje i brendiranje destinacija. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta imidža države te fenomenom breniranja destinacija. Autor je brojnih radova, a sutra službeno izdaje novu knjigu, sveučilišni udžbenik "Strateško komuniciranje država". Njegovo ime jest Božo Skoko, a u nastavku možete pogledati što je sve Barbara saznala od njega. Snaga brenda Prije se puno više pozornosti davalo […]

today2021-12-09


0%