Top Gost

Tomislav Petranović, nacionalni prvak baleta: Koliko truda i discipline, toliko i rezultata!

today2021-12-22

Background
share close

TOP DAY ugostio je Tomislava Petranovića, nacionalnog prvaka baleta koji utjelovljuje princa u najpopularnijoj baletnoj bajci “Orašar”. Kroz karijeru je postao bogatiji za gomilu nagrada jer kako kaže koliko truda i discipline, toliko i rezultata. Sve ulaznice su već odavno rasprodane, a Barbara je iz Princa izvukla sve što trebaš znati o životu i usponu jednog baletana.

Kad pomisliš na adventsku čaroliju, odmah se prepustiš mašti u kojoj djevojčice sanjaju kako plešu sa svojim prinčevima, a mi kao plesači uživamo na sceni. Lijepo je biti dio priče u kojoj toliko ljudi uživa. Orašar će te sigurno provesti kroz božićni svijet raskoši, šarenila, veselja, mašte, prinčeva i vila.

Jedini je Hrvat koji trenutačno igra velike solo baletne uloge na domaćim i svjetskim scenama, a jedan je odrijetkih baletana koji u svojim godinama i dalje pleše unatoč tome što je u petom desetljeću. Iza sebe ima preko 100 odigranih uloga u nekoliko država, a kaže društvene mreže nisu mu pretjerano drage. Balet zahtjeva konstantnu fizičku aktivnost uz odricanje puno stvari koji život čini zabavnijim. Ističe da cijelonoćne zabave nisu bile učestale.

Od svih odricanja, najteže je bilo pobjeći od hrane. Ipak, pokušali smo ga izazvati. Ponudili smo ga čokoladom pa je glasno priznao da mu je vanilija ipak malo draža. Tim potezom smo pali na ispitu… Kod njega je pristojnost na prvom mjestu i garantirano se drži one stare izjave “poklonjenom konju se ne gleda u zube”.

Scena mu nije strana još od malih nogu i dodaje: Kao klinac sam snimao puno reklama. Kad si mali tako ti je svejedno, svi ti plješću iako glumiš mladog majmuna ispred kamera. U školi nisu znali da plešem balet, pamtili su me s televizije pa su me zbog toga zezali.

Written by: TOP RADIO


0%