Top Intervju

TOP doseg u medicini – robotom CyberKnife S7 olakšat će se liječenje karcinoma

today2021-11-25

Background
share close

TOP DAY odradio je prvo dislocirano emitiranje u Svetoj Nedjelji i to u najmodernijoj i najboljoj europskoj bolnici koja je dobila novog radnog kolegu pod imenom CyberKnife S7. Radiokirurgija Zagreb bavi se dijagnostikom i liječenjem malignih bolesti, a naša Barbara saznala je kako izgleda rad s umjetnom inteligencijom te kakva nas budućnost čeka. 

Ovo je prva specijalna bolnica koja sa svojom vrhunskom opremom i stručnim timom konkurira na svjetskom nivou, a zašto nam je to bitno rekao je prof. dr. sc. Dragan Schwarz: Ovo je prvi montirani uređaj u Europi ove generacije i jako smo sretni što je instaliran upravo kod nas. Bez naših ljudi ovo je samo hrpa željeza. 

Prosjek preživljavanja značajno je porastao, što rezultira iznenađujućim uspjehom. Zahvaljujući ovoj metodi dolazi do pada smrtnosti pacijenata koji boluju od karcinoma gušterače. Metodu smo prikazali kroz različite kongrese i zajednički rad. Pokazali smo što i kako radimo, a naši rezultati dostupni su cijelom svijetu.  

Punopravni članovi prestižne Američke udruge kirurga konstantno su u kontaktu 

Svi zajedno činimo mehanizam švicarskog sata, zato moramo zajedno surađivati. Hibridna kirurgija  korištenje je različitih drugih ablativnih metoda zajedno s klasičnom kirurgijom – kombinacija radiokiruškog i klasičnog zahvata. Bojim se budućnosti kada vidim što sve može, malo se bojim za svoj posao jer zaista čuda može! Crveni gumb uvijek je tu da kažete sad je dosta!  

Djeca su pošteđena svih troškovnih elemenata vezanih za liječenje 

Donijeli smo odluku da sva djeca u RH koja nažalost imaju potrebu za radiokiruškim zahvatom obave besplatan pregled i to striktno na teret radiokirurgije. Na taj način dajemo jedan dodatan obol liječenju koje zna biti itekako skupo. 

 

Pogledajte cijeli intervju te kako i na koji način funkcionira CyberKnife S7: 

Written by: TOP RADIO


Previous post

Top Gost

Izvrsni rezultati jer smo rasli dvostruko – MBA Gala

TOP DAY ti donosi priče uspješnih ljudi, a naši današnji gosti bili su predsjednik udruge MBA Croatia Krešimir Profaca i gospođa Jasminka Horvat Martinović (Wiener Osiguranje) prošlogodišnja dobitnica nagrade za menadžericu godine od strane udruge MBA Croatia. Nakon potresa povećala se potreba za osiguranjem stambenih prostora, ključ za uspjeha jest obrazovanje, a više o cjelokupnom projektu ispričali su našoj Barbari.  Tijekom MBA studija iskaču dvije važne teme: skromnost i timski rad  MBA Hrvatska organizacija je akademski osposobljenih stručnjaka koji pohađaju ili završavaju MBA studij. Kroz razna druženja nastoje ulagati u znanje, promoviraju odgovorno poslovanje, a fokus je na etici, integritetu, odgovornosti te konstantnoj motivaciji sudionika. Nastoji se educirati poslovna zajednica i to kroz udrugu […]

today2021-11-22


0%