Top novo

Glazba koju živiš i glas koji ostaje

today2022-01-26

Background
share close

Parni Valjak jedan je od onih bendova, bolje rečeno rock institucija, čije pjesme zna svaka generacija. Sve još miriše na nju, Ljubavna, Gledam je dok spava, Uhvati ritam, Kada me dotakne i Jesen u meni samo su neki od bezvremenskih hitova na koje su mnogi plesali, pjevali, ljubili i plakali, odnosno stvarali sjećanja. Stoga ne čudi da je smrt Akija Rahimovskog potresla mnoge, ali i probudila njihove uspomene za koje vežu širok spektar emocija. Da je tomu tako te da je Aki s Parnim Valjkom ostavio neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbenoj sceni i šire, potvrdili su za TOP RADIO brojni glazbenici, skladatelji, sportaši i političari, kao što su Josipa Lisac, Darko Rundek, Massimo, Dino Jelusić, Nikša Bratoš, Tomislav Mrduljaš, Zoran Predin, Igor Geržina, Anka Mrak Taritaš, Ivica Kostelić i ostali.

Igor Geržina: Svirati s Parnim Valjkom je kao da sviraš s Rolling Stonesima, a stajati pored Akija na sceni neopisivo je. On je bio stadionski pjevač koji je mogao svoju energiju prenijeti i na onog čovjeka u zadnjem redu – taj je čovjek mogao osjetiti kao da Aki pjeva baš njemu. Riječ je definitivno o najboljem frontmenu na ovim prostorima.

Nikša Bratoš: Aki. Samo tri slova i to je dovoljno da ljudi iz cijele ove regije znaju o kome se radi, a to treba zaslužiti. Riječ je o čovjeku koji je pokazao kako glazbu treba živjeti. To je pjevač koji je postavio standarde u svojoj profesiji. Pokazao je kako treba uvijek dati sve od sebe i da u tome davanju treba uživati. (…) Jedan je od rijetkih vokala koji je uspio napraviti da jezik više nije barijera jer kada čujete samo njegov glas, osjećate isto kao i on. (…) Srećom, ovo će sve biti dokumentirano i može poslužiti kao putokaz za neke sljedeće generacije. To je Aki. Dovoljna su tri slova.

Tomislav Mrduljaš: Aki je bio poseban čovjek, poseban pjevač, poseban emotivac. Jednostavno, čovjek je s pjesmom hodao kroz život i nezaustavljivo ulazio u naša srca. To samo rijetki mogu i ponosan sam što sam ga poznavao. (…) Bio je toliko ponizan i skroman.

Vanna: (…) Otkada znam za sebe, otkada znam za glazbu, znam za Parni Valjak. Ta Akijeva interpretacija toliko je specifična i jedinstvena te ti ne ostavlja prostora da razmišljaš kako bi neka pjesma zvučala da ju je otpjevao netko drugi. Ne, otpjevao je Aki. Njegov je način pjevanja Husovih pjesama ujedno i najbolji. To je obilježje velikih interpretatora. Mislim da je nenadoknadiv (…).

Zoran Predin: (…) On je bio široka i topla duša, veliko srce. Uvijek kada je bio s nekim čovjekom, on se njemu u potpunosti posvetio. Uvijek je bio spreman pomoći. Mislim da je jedan od pet frontmena bivše države koji je znao zapaliti arene i stadione.

Darko Rundek: (…) Fascinatan je bio u svojoj prirodnosti i životnoj energiji koja je iz toga proizlazila. Bilo je nečeg od tog balkansog juga. Makedonija je iz njega na najljepši način izvirala.

Josipa Lisac: Veliki nikada ne umiru. Oni uvijek ostaju s nama jer ostavljaju snažan trag.

Na kraju, američki romanopisac i novinar Chuck Palahniuk jednom je rekao da ćemo svi umrijeti te da cilj nije živjeti vječno, već stvoriti nešto što hoće, a to je Aki Rahimovski uspio.

Written by: TOP RADIO


Previous post

Top novo

Imaj srca za čupavce

Pokrenuli smo kampanju “IMAJ SRCA ZA ČUPAVCE” kojom u ove blagdanske dane podsjećamo na problem ugibanja kućnih ljubimaca u periodu 27.12 – 1.1. kada je zakonski dozvoljeno korištenje pirotehničkih sredstava. Svi mi imamo ili volimo pse te znamo koliko je njihov super istančani sluh u kombinaciji s pirotehničkim sredstvima fatalan ovih dana, što potvrđuje Mira Katalenić, predsjednica Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet: “Petarde nisu ugodne ni nama […]

today2021-12-30


0%