Top Intervju

Massimo izdao posljednju pjesmu Rajka Dujmića

today2022-06-10

Background
share close

TOP RADIO premijerno je pustio novi Massimov singl “Zamisli” koji je Ivan Dečak glazbeno dovršio, a zatim napisao i cjelokupan tekst. Bila je to želja i zamisao Rajkove supruge Snježane Dujmić koja je htjela da glazba omiljenog kantautora još jednom zaživi i to upravo uz pomoć Ivana Dečaka i Massima. 

Massimo nam je rekao kako su se Dečak i on na dodjeli nagrade “Rajko Dujmić” kojom je nagrađena pjesma “Mali krug velikih ljudi” susreli s gospođom Dujmić koja  im je tada predložila svoju ideju : Ivan i ja nismo ni znali što će se sve dogoditi kada smo prošle godine došli na dodjelu nagrade “Rajko Dujmić”. Na dodjeli je nagrade Snježana Dujmić prišla Ivanu i zamolila ga da čuje Rajkove materijale i da vidi je li moguće da on završi pjesmu i napiše je za mene. Dečak se odmah “primio posla”, nazvao Massima i rekao da ima ideju na koju je Massimo odmah pristao: Poslušao sam pjesmu koja mi je sjela odmah od prve, a to se meni ne događa često. Pjesma je kao da je netko spojio Rajka Dujmića i “Scary Monsters” Davida Bowieja. Riječ je o jednom čudnom konglomeratu svega lijepog što je Rajko kao kompozitar imao i svega onoga što ja jesam u pjesmama.  

Kada se govori o temi pjesme “Zamisli”, moglo bi se zaključiti da se radi o jednoj refleksivnoj pjesmi, što kod Massima nije rijetkost: Tema je kao i uvijek propitivanje trajanja života, neumitnosti prolaska vremena, čovjekove slabosti, ali i čovjekova radost što mu je uopće poklonjen život u ovom lijepom univerzumu.  

Što se tiče spota za singl “Zamisli”, Massimo navodi da sa svojim timom nije napravio grešku kao i prošli put, odnosno nisu prvo pustili ton pjesme te naknadno snimili spot. Spot za pjesmu radio je Radislav Jovanov – Gonzo, a u emotivnom videu Massimu se pred kamerama pridružila i glumica Barbara Nola: Spot je filmski – onako kako je Gonzo završio svoj debitanski film “Punim plućima.  

Budući na to da su Massimo i Rajko Dujmić bili prijatelji, mnogo su toga prošli zajedno te se Massimo u našem razgovoru dotakao jedne njihove zajedničke anegdote: Ima jako puno anegdota s Rajkom. Sjećam se kada smo jednom Rajko, dečki iz Električnog orgazma, Željko Malnar i ja bili kod Alke Vuice doma. Tada nam je Malnar ispričao kako je došao s konjem i ukrao svoju ženu u Imotskom te pobjegao. Zapravo, testirao nas je. Ja sam puknuo od smijeha kada me pogledao. Rekao sam mu da mu je izmišljotina divna i da se zato smijem. Na to je Malnar rekao: “Šta, izmišljotina?” Izvadio je magnum, opalio je po nekim zidovima, probio zidove i bojler. To je jedna od nježnijih situacija koju Vam mogu ispričati.  

Usto nam je Massimo otkrio da pripreme za njegov dugoočekivani koncert u Areni Zagreb 5. 11. 2022 idu fantastično te da se sprema tako što stalno održava koncerte, ali da su odricanja za taj jedan put u Areni velika: Odricanja su ogromna, no ne ramišljam o tome, već onoliko koliko ću moći dati publici. 

Na kraju nam je rekao da uz sve obveze radi i na novoj stvari s Predragom Martinjakom i Leom Deklevom. 

 

Written by: TOP RADIO


0%