Top Intervju

Eurovizijsko iznenađenje bend Joker Out rasprodao Tvornicu Kulture

today2023-06-15

Background
share close

Nakon koncerta na Šalati slovenski bend koji je osvojio Europu Joker Out rasprodao je dva koncerta u Tvornici Kulture. Ususret tomu TOP RADIO razgovarao je s bendom o njhovim nadolazećim koncertima, dojmovima s Eurovizije i što slušatelji sve mogu očekivati u 11. mjesecu u Tvornici.

Krajem svibnja Joker Out bio je predgrupa bendu Buč Kesidi koji je napunio Šalatu, a predobrom atmosferom odišu društvene mreže: Sebe smo smatrali predgrupom za Buč Kesidi, a ustvari je mnogo ljudi došlo slušati i nas. Odaziv je bio nevjerojatan. Veliko hvala i bravo Bučevima. Fascinanto je vidjeti da je za nas priča počela jer je srpski bend u Hrvatskoj napravio koncert. I to je jedan krasan znak da se glazbena scena u državama bivše Juge opet počela buditi i miješati. Nadamo se da će se to pretvoriti u nekakav “general vibe”.

Iako su osvojili 21. mjesto na Euroviziji, njihova je pjesma Carpe Diem po strimanju među ostalim eurovizijskim pjesmama na 11. mjestu, a sam plasman na Euroviziji ne smatraju ni dobrim ni lošim te im je prvi cilj bio ući u finale: Slovenija posljednjih par godina nije došla do finala, tako da je jedan od ciljeva bio da dođemo do finala. Drugi je cilj bio da je generalna slika Slovenije 2023. na Euroviziji pozitivna, što nam je sigurno uspjelo. No za nas je mnogo bitniji bio posteurovizijski rezultat. Trenutačno je Carpe Diem 11. najstrimanija pjesma. Za razliku od Loreen Joker Out nema više ambicija za ponavljanje eurovizijskog iskustva: Eurovizija je jako pozitivno iskustvo za sve nas, no nitko to od nas ne bi više ponovio. Mi smo glazbenici koji uživaju u realnom glazbenom svijetu, volimo biti na bini, svirati na koncertima, snimati glazbu bez osjećaja natjecanja jer glazba je sve osim natjecanja. Eurovizija je jedna iznimka u svemu tome. Dobili smo sve da napunimo svoje duše. Nikad mi neće biti ljepše gledati Euroviziju od sada pa nadalje. Kada je riječ o pobjednici Loreen, Joker Out smatra da je ona bez ikakve sumnje vrhunska pjevačica i showwoman, njezin je nastup bio maksmalno kvalitetan. Međutim, koliko se nama pjesma sviđa drugo je pitanje i sasvim nebitno. Ona je pobijedila i očito je kraljica Eurovizije. Ja bih volio da je pobijedio Joker Out, Käärijä ili Let 3.

Što se tiče koncerata, čekaju ih neki europski gradovi, koncert u Rijeci za koji nisu rasporedane sve ulaznice, Špancirfest gdje će biti predgrupa Franz Ferdinandu te dva koncerta u Tvornici Kulture gdje su planirali svirati svoj set, svoju diskografiju. Potom 20 min pauze, pa onda dalmatinske. Opet 20 minuta pauze pa na kraju za one koji ostaju još neki strani hitovi, tipa 80-e. Bit će to jedan koncert od 5 sati.

Written by: TOP RADIO


0%