Top Intervju

Filip Rudan izbacio novu pjesmu: “The Outside opisuje dvoje prijatelja koji osjećaju nešto više”

today2023-06-16

Background
share close

Izašla je nova pjesma Filipa Rudana pod nazivom ‘The Outside’. Iako inspiraciju za svoje pjesme inače pronalazi dok odmara kod kuće ili u vožnji biciklom po Zagrebu, ova pjesma nastala je malo drugačije: “Imao sam studio session i taman je trebao producent doći po mene, no kasnio je pola sata. U tih pola sata sam napisao melodiju. Nakon tog sessiona sam napisao riječi i odmah dan nakon je nastala pjesma u studiju.”, rekao nam je perspektivni glazbenik.

Tvrdi da mu mozak funkcionira na engleskom jeziku, a razlog tome je što je od malih nogu bio okružen “američkom kulturom” i gledao crtiće na engleskom. “Naravno, hrvatski je lijepi jezik, ali nekako meni lakše ide na engleskom.”, priznaje Filip. Nova pjesma, kao i većina Filipovih autorskih radova, također je na tom jeziku.

Stihovi pjesme ‘The Outside’ opisuju odnos dvoje prijatelja koji osjećaju da između njih postoji nešto više od samog prijateljstva. “Zamislio sam se na nekom partyju – ‘I would bring you outside if I could’, nešto kao, želim ti reći par stvari više, idemo se bolje upoznati.” Tvrdi da su njegovi stihovi rijetko inspirirani događajima iz vlastitog života. Cilj mu je u svojim pjesmama predočiti osjećaje i energiju s kojima se ljudi mogu poistovjetiti.

Uz pjesmu izašao je i spot koji je Filipu posebno drag jer ga je, kako tvrdi, snimao sa sebi dragim ljudima. “Jako sam zadovoljan s time kako je spot ispao jer je atmosfera bila jako prirodna i bez ikakve glume. To nisu bili statisti, već moji prijatelji. Makar sam milijun puta pogledao spot prije nego što je izašao, još uvijek se znam nasmijati na par scena jer je sve ispalo jako spontano.” , otkrio nam je glazbenik.

filip rudan
the outside
Foto: Ana Cindrić

Nova će se pjesma uz Filipove prijašnje radove naći na njegovom prvom studijskom albumu kojeg planira izbaciti ove godine. Osim pjesama na engleskom, pronaći će se koja i na hrvatskom. Budući da je pokazao veliku ljubav prema svojem gradu, možda u budućnosti od njega možemo očekivati i pjesmu posvećenu Zagrebu. “Nikad se ne zna što ti život može donijeti.”, zaključio je talentirani Filip.

Written by: TOP RADIO


0%