Naslovna vijest

Pop up projekt TopMe! odličnim koncertom Parnog Valjka uspješno okupio hrvatske kreativce

today2023-10-05

Background
share close

Veliki projekt TOP RADIJA – TopMe! vratio se u velikom stilu ekskluzivnim koncertom legendarne pop-rock grupe Parni Valjak u klupskoj atmosferi zagrebačkog kluba Peti kupe te je jačanjem zagrebačkog kulturnog identiteta ovoga tipa još jednom potvrdio važnost okupljanja predstavnika hrvatske kreativne industrije. TOP RADIO prepoznao je značaj međusobne podrške kreativnog sektora koji svojim snažnim utjecajem izravno doprinosi razvoju hrvatskog društva, kreativne scene te time daje zamašnjak nacionalnom gospodarstvu.

Izvor: TOP RADIO

TopMe! za cilj ima kroz organizaciju pop up evenata jačanje povezivanja propulzivnih sektora hrvatske kreativne industrije. Upravo taj cilj postigao se sinoćnjim klupskom koncertom Parnog Valjka, benda uz kojeg su odrasle brojne generacije i koji je svojim desetljećima dugim glazbenim utjecajem uvelike doprinio izgrađivanju hrvatske glazbene scene.

„Kreativna industrija je najbrže rastuća industrijska grana u Europskoj uniji. Pokreće gospodarstvo, privlači investitore, širi tržišta, a radio predstavlja dušu kreativne industrije. U tome kontekstu, projekt TopMe! koji okuplja vrhunske kreativce u neformalnom ugođaju, pokazuje nevjerojatnu sinergiju koja dolazi od radija i širi se u sve druge pore kreativne industrije. Tako se stvara potpuno novi brend, brend koji je hrvatski i svjetski.“, rekao je Božo Skoko, profesor odnosa s javnošću i jedan od vodećih hrvatskih komunikacijskih stručnjaka.

Izvor: TOP RADIO

„Kreativne industrije temelj su razvoja društva i gospodarstva i jedne su od najbrže rastućih industrija u svijetu, stvaraju nove vrijednosti, nova radna mjesta. Radio u tome ima posebno mjesto jer okuplja kreativne industrije i projekti kao što su TopMe! najbolji su primjer kako u praksi to treba izgledati. Ono što je možda najzanimljivije je to da su svi predviđali pad radija u skladu s novim vremenom, društvenim mrežama, međutim, vidimo da radio ne da je opstao nego je još i jači, ima veći doseg i zaista je jedan od temelja razvoja društva.“, rekao je Davorin Štetner, poznati hrvatski poduzetnik.

„I ove godine smo pokazali nerazdvojiv spoj kreativne industrije i glazbe. Ponosan sam što je TopMe! prepoznat od strane hrvatskih kreativaca i što smo upravo kroz glazbu izravno doprinijeli osnaživanju odnosa kreativne zajednice, ali i jačanju zagrebačkog kulturnog identiteta“, izjavio je Zvonimir Škrobo, glavni urednik i glazbeni urednik TOP RADIJA.

Kulturni i kreativni sektori važna su sastavnica života u Europi, doprinose jačanju socijalne kohezije te kontinuiranom razvoju društva. U gospodarskom smislu, otvaraju radna mjesta, osobito za mlade. Ovi sektori okosnica su kreativnog gospodarstva te čine 4,2 % ukupnog BDP-a Europske unije i u njima je zaposleno 3,7 % radne snage EU-a. Do početka pandemije i u Hrvatskoj su bilježili kontinuirani rast, a prema podacima Europskog instituta Zagreb, njihov udio iznosio je 3,1% u domaćem BDP 2019. godine.

Izvor: TOP RADIO

„Neupitno je da su kreativne industrije sve važnije za razvoj medijske scene, kako u Hrvatskoj tako i u Europi. Ljudska kreativnost na neki način ostaje glavni resurs unatoč razvoju umjetne inteligencije, a radio kao neizostavni čimbenik kreativne ekonomije svakodnevno koristi kreativce i inovatore čime dokazuje da spajanjem svih grana kreativne industrije možemo napredovati i na kraju krajeva biti relevantni. TopMe s Parnim Valjkom samo je još jedan takav primjer, a spremamo ih još puno u budućnosti“, rekao je Ivan Vukušić, poslovni direktor TOP RADIJA.

„Projektima kao što je TopMe! pokazujemo kako je TOP RADIO prepoznao važnost povezivanja aktera kreativnog sektora, a sve u duhu odlične glazbe jer glazba nas ipak sve na kraju dana spaja. Nije to slučajna simbolika, mi na TOP RADIJU živimo glazbu svaki dan i čvrsto vjerujemo kako glazba čini ljude sretnijima, opušta ih, povezuje, ali i educira. Svi smo uživali na fenomenalnom koncertu Parnog Valjka koji su jedni od pionira kvalitetnog rocka u Hrvatskoj i veselimo se novim projektima kojih će sigurno biti“, rekla je Daniela Kosić, programska direktorica TOP RADIJA.

A za odličnu atmosferu i uživanje u legendarnim hitovima bile su zaslužne zvijezde večeri, jedan od najpoznatijih hrvatskih bendova Parni Valjak.

„U vrijeme koje pamtim kao dobro vrijeme kada su se glazbenici intenzivnije družili uvijek je bilo dobrih rezultata. Razmjena energije i ideja sigurno može voditi nečem dobrom. (…) Želja bi mi bila da takva druženja budu konstruktivna“, rekao je Husein Hasanefendić Hus, glazbenik, gitarist, tekstopisac, skladatelj i član Parnog Valjka.

O nastupima u Zagrebu rekao je: „Zagreb nosi neku dodatnu nervozu, odgovornost. Aki je uvijek govorio – nema razlike među publikom, nema loše publike, ima loših izvođača. Isto tako ima publike koja je naslušana i nagledala se koncerata i mogu vući neke usporedbe. Zagreb nam je uvijek koncert koji izaziva posebno stanje, a na kraju se svodi na isto. Ako uđemo u koncert kako Bog zapovijeda sve je pet.“

„Svi bi trebali pomagati jedni drugima. Glazba je kreativan proces i što nas je više to smo jači“, rekao je Igor Drvenkar, glazbenik i frontmen Parnog Valjka.

Written by: Iva


0%