Top novo

Veliki pop up projekt TopMe uz nastup Prljavog kazališta spojio je hrvatske kreativce

today2022-10-06

Background
share close

TOP RADIO jučer je spojio hrvatske kreativce, a upravo je nastup Prljavog kazališta bila uvertira u veliki pop up projekt Top radija “TopMe”. Prvi je to u seriji pop up event koji je ovoga puta uz ekskluzivni koncert Prljavaca u zamračenoj klupskoj i rokerskoj atmosferi Petog kupea okupio naše kreativce. Cilj je TopMe-a povezati sektore hrvatske kreativne industrije te na taj način potaknuti daljnji razvoj kreativne scene i dati  zamah nacionalnom gospodarstvu.  

Nezaboravan koncert legendarnih Prljavaca postavio je snažne temelje za jačanje zagrebačkog kulturnog identiteta, zbog čega su upravo oni otvorili TopMe: Drago mi je što smo nastupili kao gosti TOP RADIJA. Vidim da je sve to osmišljeno s puno ideja i mašte. Naravno da svima koji se bave glazbom i koji traže svoje mjesto pod suncem treba ovakva prilika i prostor kako bi se imali gdje izraziti, rekao je Mladen Bodalec.  

Kada se radi o mladim hrvatskim nadama, Bodalec je optimističan: Svako proljeće iznjedri neke nove dečke i cure. (…) Nikada inspiracija neće presušiti. Uvijek će biti ljudi koji će o već ispričanim temama imati nešto novo za reći. To vam se tako događa s pjesmama. Milijarda je ljubavnih pjesama napisana. No doći će neke nove koje će nas zaintrigirati, koje će nam uveseljavati dan. Postoje takvi klinci, no njima je potreban protek vremena, da se s vremenom dokažu kako su opravdano kročili na scenu. 

Nadalje, Jasenko Houra ističe kako ovakva okupljanja kreativaca, kao što je TopMe, utječu na očuvanje zagrebačkog identiteta: Svaka je razmjena, tj. druženje dobro. Naša su druženja bila neobavezna, zbog čega postoji i to žaljenje za Zvečkom jer su se tamo okupljali dizajneri, slikari, glazbenici i drugi. Tu se najedanput stvori razmjena ideja. Taj je moment najvažniji jer je iz tog druženja sve izašlo. (…) Vani su iz jednog benda nastali ostali bendovi.  

Written by: TOP RADIO


0%