Top Intervju

Film ima mogućnost spajati ljude – Miloš Biković

today2021-11-09

Background
share close

Drugi dio filmske uspješnice Južni vjetar Ubrzanje pomeo je rekorde gledanosti u zagrebačkim kinima. Drugi nastavak filma o usponu Petra Maraša u mafijaškom svijetu nastao je u produkcijskoj suradnji Srbije i Hrvatske, a na hrvatskoj je premijeri filma TOP RADIO imao  ekskluzivni intervju s glavnim glumcem Milošem Bikovićem. Rekao je kako je jedan od razloga tolike gledanosti ovog filma humor koji se javlja: balkanski humor svojevrstan je brend i zaštitni znak ove regije po kojem smo prepoznatljivi u svijetu. I njega trebamo izvoziti. 

S obzirom na to da je film produkt suradnje dviju država, Biković se osvrnuo i na odnose između Srbije i Hrvatske: Ono što je važnije od politike su ljudi, politika postoji zbog ljudi, a film ima realnu mogućnost spajati ljude. Dodaje da film nudi zajedničko iskustvo i pruža emotivno putovanje.  

Biković smatra da zajedničko stvaranje zemalja iz regije ima i druge prednosti: Postoje realni interesi naroda te potrebe hrvatske i srpske filmske industrije da radimo zajedno. Politika može ignorirati i oglušivati , ali realno naši su interesi i benefiti u toj razmjeni.

Lik Petra Maraša gledatelji su mogli dobro upoznati u prvom nastavku i seriji, a Biković kaže da je on za njega ambiciozan čovjek koji u sebi nosi tamu koja ga vodi prema destrukciji:  U drugom dijelu on se penje na ljestvici statusa i moći, ali što se više penje to manje kontrole ima. Zato se film zove Ubrzanje, događaji se ubrzavaju, a on ih pokušava stići. 

Written by: TOP RADIO


0%