Music desk

Gina Damjanović grupi ‘Pavel’ otkrila latinsko značenje imena grupe i sve iznenadila: „Da je Aljoša to znao, grupa se vjerojatno ne bi zvala ‘Pavel’“

today2023-06-27

Background
share close

„Bilo je super, Aljoša je bio mokar jer sam ga prolila s koktelom i onda je bio živčan. Mrzi kada bude mokar, kada ga netko zalije.“, otkrila je Antonia Matković Šerić iz grupe ‘Pavel’, Gini Damjanović u novom TOP MUSIC DESKU TOP RADIJA, kako je izgledala suprugova prosidba na koncertu Eltona Johna. Aljoša Šerić je dodao: „Ona mene uglavnom često zalije. Na nekim od prvih dejtova me prolila s onim nekim ‘bubble tea’.“ Grupa ‘Pavel’ broji čak osam članova, a u studio TOP MUSIC DESKA vesela osmorka je došla u malo manjem sastavu održati mali koncert. Uz odličnu glazbu, voditeljici Gini Damjanović su glazbenici i supružnici Tonka i Aljoša otkrili pregršt zanimljivosti iz života, a Gina je njima otkrila značenje imena Pavel na latinskom: „To ti dolazi od latinskog ‘paulus’, a to znači mali!“, na što su glazbenici ostali iznenađeni.

Izvor: TOP RADIO

Iznenadila sam samu sebe jer sam shvatila da vas nikada nisam pitala otkud ime ‘Pavel’. Znam što znači na latinskom, ali otkud to ime?“, upitala je Gina Tonku i Aljošu te dodala kako ime ‘Pavel’ dolazi od latinske riječi ‘paulus’ što znači ‘mali’ i vidno iznenadila svoje gošće u studiju.

„Kako odgovarajuće! Odlično, da, hvala ti na toj informaciji!“, kroz smijeh je odgovorio Aljoša te nastavio kako nema posebne priče koja stoji iza imena benda: „Sviđa mi se ime. Da sam sina dobio 2007. godine nazvao bih ga Pavel jer mi je lijepo ime, ali eto nisam, bio sam u nekim, sada već pokojnim vezama, promašenim.“

„Počivale u miru!“, kroz smijeh je dodala Tonka.

Izvor: TOP RADIO

Prije ‘Pavela’, Aljoša je bio u bendu’ Ramirez’. Otkrio je glazbenik neke detalje i o svojim pjesmama koje je otpjevao sam.

„Pripremam se baš  za jednu emisiju gdje idem sam i moram pjevati neke svoje pjesme. A imam problem što nijedna moja pjesma nije poznata. Ili su jako spore i tužne ili su polu zafrkantske. Imao sam problem s tim, jednostavno one koje Tonka pjeva su jedine radijski vrćene pjesme. Moje se ne vrte (…). Bože moj, ne možeš u svemu biti super. Kao što se , recimo, odlično oblačim.“, rekao je Aljoša.

Izvor: TOP RADIO

Tonka je u bend došla kao prateći vokal, a s vremenom je prešla na ‘lead’. Tonka i Aljoša su se zaljubili, oženili i dobili dvoje djece. O tome kako je ostatak benda reagirao na to da su njih dvoje ušli u vezu, Tonka je otkrila:

„Pa dobro, nisam djelovala valjda k’o Yoko! U svakom slučaju, mislim da smo se našli baš za koncert, u Tvornici je bio 2012. pa me pozvao da dođem do njega, da preslušamo cd-eve i pjesme i onda me dočekao s dvije čaše vina i kao ‘ajmo preslušavat’. Na kraju smo se sprijateljili i sve što ide s tim i postali smo jako dobri prijatelji. Ispada eto, da sam u ‘Pavel’ došla preko kreveta, ali nije istina. Šalim se.“

Pavel’ ima pet albuma, a Tonka i Aljoša po jedan samostalni. Glazbenik piše i za druge izvođače. Otkrio je kako to uspijeva.

„Trudim se. Pokušavam svaki dan nešto raditi. Doma imamo bebu od godinu i pol dana. Ja sam samostalni umjetnik i naravno, ako sam doma s bebom, ne možeš baš nešto tu…“, rekao je glazbenik, a Tonka kroz smijeh dodala: „Beba će završiti u demu!“

„Nisi baš inspiriran. I demo koji si zapravo i sad čula, u pozadini je dječji plač ili smijeh.“, otkrio je Aljoša.

Izvor: TOP RADIO

„To je istina. Jednom sam išla snimati vokale, nabila sam slušalice i krenem pjevati i odjednom čujem plač male bebe, svoje bebe i trčim nazad u sobu da vidim jer smo je taman uspavali. A on mi je rekao – ma ne, ovo ti je snimljeno.“, rekla je Tonka.

Aljoša je jednom prilikom rekao kako nikada nije naišao na autorsku blokadu i da pisanju pristupa zanatski. Otkrio je oko koje pjesme se najviše mučio:

Oko svake se puno mučim. Pogotovo oko teksta, to mi je najteže zato što sam i osjetljiv na tekstove, izrazito cijenim izvođače koji imaju dobre tekstove. U osamdesetima sam odrastao na tekstopiscima odnosno pjesnicima poput Momčila Popadića, Drage Britvića…i onda me jako strah pisati tekstove jer visoko mi je ljestvica postavljena. Na žalost, već sam svjestan da nikada neću dosegnuti tu ljestvicu, ali što je bliže naguram tim nekim idolima, to sam zadovoljniji…da ne spominjem Arsena Dedića, Đorđa Balaševića – to se rodi, to se ne može jednostavno baš naučiti. Ja se nisam rodio takav, ali se trudim.“

Tonka je u jednom starom intervjuu rekla kako bi voljela surađivati s Marijanom Banom, Ivanom Dečakom i Tedijem Spalatom. Do danas je uspjela ostvariti suradnju sa svom trojicom. Međutim, jednog od njih nikada nije upoznala.

Izvor: TOP RADIO

„Vjerojatno sam davala intervju kada sam već znala da sam snimila pa sam usput rekla...Ivan je naš prijatelj. Kada je tadašnja klavijaturistica Irena imala pjesmu koju je htjela pjevati sa ženskim vokalom, bilo je logično da mu uletim, da na taj način još malo produbimo prijateljske odnose i imamo nešto skupa. Što se tiče Marijana Bana, Skansi je napisao super pjesmu i pitao bi li ja uskočila, da je Marijan to snimio već u Splitu. Došla sam, snimila, tako da još mi duguje kavu na rivi jer se zapravo nikada nismo upoznali. Samo smo se čuli, dopisivali, nikad se nismo vidjeli, to mi je jako žao.“, rekla je glazbenica te nastavila:

„Tedi, on je stvarno možda čak i najposebnija suradnja. Ipak je to Tedi Spalato kojeg sam slušala kao dijete, obožavala sve njegove pjesme, odrasla u Splitu, naravno, on je pojam svim Splićanima koji se bave glazbom, tako bar mislim, tako ga doživljavam i stvarno je specifičan lik, stvarno je posebna osoba. On kad uđe u prostoriju to je neka eteričnost oko njega i stvarno nam je oplemenio pjesmu i  napravio ju savršenom.“

Aljoša je Tonku zaprosio prije koncerta Eltona Johna. Otkrili su glazbenici kako je bilo na tom, njima posebnom koncertu:

„Bilo je super, Aljoša je bio mokar jer sam ga prolila s koktelom i onda je bio živčan. Mrzi kada bude mokar, kada ga netko zalije.“, rekla je glazbenica, a Aljoša dodao: „Ona mene uglavnom često zalije. Na nekim od prvih dejtova me prolila s onim nekim ‘bubble tea’.“

Izvor: TOP RADIO

Grupu ‘Pavel’ 1. srpnja očekuje zagrebački koncert u sklopu Ljeta u MSU. A želja je glazbenicima snimiti i live s orkestrom.

„ To je želja. Taj koncert 1.7.  u MSU će biti jedini koncert ove godine u Zagrebu. (…) U proljeće iduće godine tek ćemo, mislim neko kazalište..moraju biti puhači i gudači, mora nas biti bar dvadeset, ne znam tko će to platiti (smijeh), moramo se snimiti, nemamo službeni live, nije audio ni video, to mi je želja, a naravno da bi bilo najbolje kada bi, eto svirali sa Zagrebačkom Filharmonijom. To su puste želje, pusta snatrenja..“, otkrio je Aljoša.

Odličan koncert i super razgovor pogledajte na linku:

Written by: Iva


0%