Top Gost

Kulenović: Rečenica publike generalno je bila “pa ovo nije kao hrvatski film”

today2023-09-14

Background
share close

Goran Kulenović redatelj kriminalističkog filma Smrt djevojčice sa žigicama gostovao je u TOP SHOW-u te najavio da kreće prikazivanje filma u hrvatskim kinima i multipleskima. Isto je tako objasnio zašto je baš odabrao prvi Ferićev roman, za koji bi TOP bend napisao scenariji, možemo li se nadati novoj sezoni Crno-bijelog svijeta ili Bitangi i princeza te koji glumci rasturaju u nogometu.

Film Smrt djevojčice sa žigicama do sada je izazvao veliku pažnju publike na festivalima u Puli, Sarajevu i Rabu, a počiva na istoimenom romanu Zorana Ferića koji je s Kulenovićem napisao scenarij o ubojstvu lokalne prostitutke na malom otoku. Film je nastao njegovom idejom kada je pročitao roman koji je “toliko filmičan”: “Ti vidiš slike, cijelu mini seriju, a mi smo to morali svesti na film. Odmah sam Feri rekao da bih ja to napravio kao krimić jer knjiga ima tu neku krimi istragu ubojstva, dok su u romanu neke druge stvari bitne.” Na pitanje zašto bi ljudi htjeli/željeli pogledati taj film, Kulenović ističe: “Pa 90 posto gledatelja smatra film odličnim, zanimoljivim. Moram reći da generalno hrvatski film ima problema s hrvatskom publikom te je generalno bio komentar drugih ovo nije kao hrvatski film.

Budući na to da se danas mnoge autobiografije svjetskih bendova ekraniziraju, Kulenović je istaknuo da bi on radio Ramonese: “To bi bilo film, a Filip bi glumio Dee Deeja.”

Osim što je scenarist i režiser mnogih hrvatskih filmova i serija, autor je 67 glazbenih spotova. Radio je s mnogim poznatim izvođačima hrvatske scene, kao što su Hladno pivo, Darko Rundek, Jinx, Zabranjeno pušenje, Psihomodo pop i drugi, a najdraži mu je onaj koji je radio za pjesmu Hladnog piva Bačkizagre stuhpa šejate: “To smo ko film radili i meni je bilo žao jer je pjesma prekratka, pa nismo uspjeli utrpati sve što smo snimili.”

Što se tiče nove sezone Bitangi i princeza Kulenović navodi da su prije par godina uspjeli skupiti cijeli ansambl za Bitange i princeze Jubilej show u Ludoj kući, no misli da je to bilo uistinu zadnje jer se pokazalo da nemaju svi volje za nastavak. S druge strane, Kulenović je istaknuo da je “Crno-bijeli svijet mogao još malo pogurati”.

Inače Kulenović s glumica igra nogomet kada rade zajedno, što je neka vrsta team buildinga, a Filip Detelić i Nikša Butijer samo su neki koji rasturaju u nogometu. Za one koje nisu sportski tipovi, kao što je to Filip Riđički, s Kulenovićem se nađu u montaži i oni prvi vide epizodu.

Više zanimljivih detalja o snimanju filma i ostalom uskoro ćete moći pogledati na našem YouTube kanalu.

 

Written by: TOP RADIO


0%